• takysoft
    ez sajnos igaz. a napcella befuccsolt dolog. akkor már nem is érdemes rápazarolni az energiát.

szerintem:
    ki kéne fejleszteni egy jó kis aksit, azt menne az egész vacak elemről. Japános is ezen próbálkoznak.
    Ha meg a franciáknek tényleg összejön ez a fúziós erőmű, amit építenek, akkor lesz energia elég, méghozzá igen környezetbarát úton, de még az atomerőmű se rosz 5let. végül is vagy 30-40-szer környezetbarátabb a többi erőműnél(kivéve a szél, és a víz, de azok minimális energiát termelnek, szint minden falunak külön erőmű kéne, amire újabb kivétel ausztria, mert nekik annyi hegyvizi folyójuk van, hogy náluk érdemes volt)

mondom, kéne valami tök jó aksi, amibe irtósok áram fér, meg nem 6 tonna. (ha vki nézi a csillagkapu(mármint up-to-date) akkor vmi ZPM félére gondolok)
    ilyen kis zsebredugható valami kéne, amivel évekig müxik a kocsi... ezen kéne kísérletezni, hogyan lehet jól energiát raktározni.

Első 5letnek mondjuk(ismét sci-fi), fúziós cella.
    Vagy legalább egy mini atomreaktor, az van a marsjárművekben is. környezetberát, és egy ceruzányi üzemanyaggal hónapokig megy.(környezetbarátot úgy értem, hogy környezetbarátabb, mint a benzin, vagy a gáz, méghozzás sokkal, hisz ha a radioaktív hulladékot eltakarítjuk, akkor még a közelébe sem jut a természetnek, ahhoz meg csak ólom kell, amiből köztudottam van elég.)
    ha meg egyfől mikrofúzót csinálunk a kocsiba, akkor már repkedhet is vele, mert az még messze van...

tyű de hosszú lettem. sry. lehet fikázni