"Symantec: A trend egyre jobban azt mutatja, hogy az egyéni felhasználók nem is tudják, hogy mi támadja meg őket. Amennyiben megvesznek egy antivírus programot, és mégis támadás éri őket, akkor becsapva érzik magukat és az antivírus céget hibáztatják ezért. Ennek elkerülésére a Symantec igyekszik minden biztonsági felületet egy szoftverbe integrálni."
Na igen, csak azt tudni kellene, hogy programot írni nagyon nehéz. Kitartás, elszántság, tudás etc. Egy bürokratikus sokszintes hierarhiájú óriáscégnél szinte lehetetlen. Ld. Microsoft.
Egy programot is nagyon nehéz hibamentesre és működőképesre és legfőképp : kompatibilisre megcsinálni, nem még hogy egy olyat, ami több különálló program funkcióit is tartalmazza (tűzfal/viruskereső/spykereső/böngésző védelmek/adatlopás védelmek etc.).
Eredmény a tipikusan Symantec gyártmány, ami lassú és működésképtelen...de másoknak se sikerül ez.
Napokban próbáltam ki a Panda 2006 IS-t, élt két órát, ugyanis a daemon tools installálás után a rendszer többet nem indult. Csökkentett módban volt hajlandó a gép elindulni, Panda uninstall, és minden oké.
NOD egy rakás szar.
Antivir ingyenes, de az aut internetes frissítése nagyon lassú ha megy egyáltalán.
Nem találtam benne lehetőséget megadni arra, hogy milyen fájlokat/mappákat hagyjon figyelmen kívül keresésnél...mindezt csak processekre találtam meg.