sonicXX#28
Nézzünk kicsit a dolgok mögé emberek: egyik állam kormánya sem szent, minden kormány mocskos. Ilyen a felsővezetés: érdekek és ellenérdekek vannak a megoldás pedig mellékes; arra kell törekedni, hogy a média számára jól legyen csomagolva.
Egyetértek azzal, hogy ez megfélemlítési célú (gondolhattam volna rá én is de nem gondoltam) dolog lehet, hiszen ha valamit a hadsereg titkolna: lássuk be 100 év múlva se látna napvilágot.
Az a véleményem, hogy az USA-nak valójában sokkal kevesebb tömegpusztító eszköze van, mint amennyit vélni tudnak az államok világszerte. Ilyen a startégiájuk: meglovagolják azt a hullámot, hogy mindenki fosik tőlük, mert iszonyat pénzeket képesek megforgatni. Máskérdés, hogy miből van az a rengeteg lóvéjuk. Amennyire én tudom, az űrprogramok és a környezetvédelem sínlette meg mostanság leginkább a vörösnyakú texasi fenegyerek háborúsdiját, amit egyébként szintén az USA köszönhet magának, mert nem az afgánok (meg a többi "terrorista" nép) voltak, akik önkényesen fogták magukat és beleártották magukat más ország belügyeibe, hanem ők. Ezek a tények, a többi meg mire eljut hozzánk, már egy komplett PR maszlag amit a média belénk vasal és mi meg megesszük.
Elárulok valamit: az arab civil lakosság többsége elitéli a terrorizmust, és ha valaki a családból terroristának áll, azt kitagadják többnyire (és ez náluk nem csak amolyan szófordulat mint mifelénk).
Másfelől: Az USA előbb-utóbb elbukik - emiatt nem kell aggódni, ami egyszer felépült az egyszer össze is fog omlani - és szét fog hullani. A baj nem ez, hanem hogy ez minden más országra hatással lesz. Az amcsik elég ostobák, és ez a felületességük, beképzeltségük mindenképp odavezet, hogy elszigetelődnek a világ többi országától. És az nem jó dolog, még nekik se, mert már nincs annyi nyersanyaguk, mint 200 évvel ezelőtt, mivel a javarészét vagy magukra aggatták, vagy kipufogták, vagy felzabálták már. Én csak amiatt aggódom, hogy ha az USA bukik, mit ránt majd magával. Mert lássuk be: elég idióta népség már most is ahhoz, hogy az ember csuklóból a legrosszabb lehetőségeket vegye számba.