Komolytalan#12
Persze, nyilván más volt 100 éve a helyzet. Bizonyos szempontból rosszabb (pl nem volt net:-D, bizonyos szempontból jobb (nem szintetikus szart ettek az emberek, meg nem levegős kormot lélegeztek be). Az emberek tisztelték egymást, ma nyilván kényelmesebb letojni pl az öregeket (vén f.sz, mit akar már, örüljön hogy megtűrjük), mint azt mondani, hogy egyrészt sokat köszönhetünk nekik, másrészt meg az évek alatt lehet hogy össze is szedtek némi általános tapasztalatot, amiért kijár nekik a respect. El se lehetett válni - igen, jobban meg is gondolták, hogy kivel házasodnak össze. Az hogy ha elválsz a lelked kerül a pokolra, vagy a közös vagyon szétosztásánál kell 20% sarcot fizetned az államnak az tök mind1, de jelenleg egyik sincs ami megakadályozná azt, hogy az emberek felelőtlenül kamatyoljanak mindenkivel akibe éppen belebotlanak.
Magyarországon jelenleg nincs társadalom. Az amcsi példa - csak személyek vannak, valósítsd meg önmagad, tele vagy jogokkal fogyasszál vaze, szarjál a többiekre - lerombolta a társadalmi csoportokat: ember embernek farkasa lett. Ööö, ez lehet hogy apokalipszis látomás a bibliából? Szar ügy, de úgy érzem ebben élünk.
A vallás úgy ahogy volt eltünt, mert ami régi az szar, nem frissítik rendszeresen, ciki, égő dolog 2000 éves tanokat megfontolni. Én nem vagyok vallásos, de az voltam, tehát tudom miről beszélek. Azt kell hogy mondjam hogy bár ma már nem igazán érdekel a vallás, de az nagyon jót tett a személyiségemnek, hogy kb 20 évig vallásos környezetben nevelkedtem, sőt hittem is meg minden. Aztán rájöttem hogy végülis magamtól is tudok én jól meg a többi emberre odafigyelve élni, a vallás meg tök ugyanerről szól alapvetőleg, de a külsőségekhez se kedvem, se időm, de az alapértékeket meg lehet úgy is tartani, hogy még profitálunk is belőle (mivel sokan fognak kedvelni minket).
Jelenleg a szülők a gyerekeikkel nem nagyon tudnak mit kezdeni, mert míg régebben az egyház, a suli (némileg több lehetősége volt a tanároknak mint most) segített a gyereknevelésben, sőt szabvány volt hogy az anyuka a háztartást vezeti és a gyerekeket neveli, addig most a gyereknevelés kimerül annyiban, hogy reggel elviszik autóval iskolába, du. érte mennek, és a hullafárdat szülők örülnek ha nem a nyakukon lóg a gyerek esténként hanem játszik/tvt néz (tök mind1 mit, csak hagyjon már békén). Tehát a szülőknek nincs idő nevelni, társadalom nincs, és más szervezetek (egyház, suli) akinek szintén nevelniük kellene ilyen vagy olyan okból szintén nem nevelnek.
Szóval szerintem szar a világ, ha nem muszáj ne tegyük még szarabbá.