• Klapanciusz
    #21
    Az oldalukon megemlítik, hogy Linux-alapú a cucc. Nem mellékesen a Red Hat is kiemelt támogatója a projektnek, ebből mondjuk ki lehet találni, hogy ki készít majd disztibúciót a masinára. Gondolom kap makd egy sajátot a speciális igényeket és hardvert kielégítendő.

    A terjesztést valami 1 laptop/gyerek módszer szerint végzik majd, de én a helyetekben nem reménykednék, hogy boltban is meg tudom venni. Illetve reménykednék, mert nekem is nagyon tetszik az ötlet, meg az ügyes megvalósítás, de nem adok neki sok esélyt. Biztos vagyok benne, hogy vastag kormányzati és nemzetközi támogatással lett ez a gép csak "100 dolláros", és nem tartom valószínűnek, hogy egy ilyen célzott programot kiterjesztenének egy EU tagállamra is.

    Ja, van még egy kép amin látszik, hogy a hordszíjat /mert ilyenje is van ám/ egybeépítették a tápvezetékkel és a trafóval. Az egész hardver olyan helyre kis átgondolt elegáns valami, remélem ha pont ezt nem is, de valami hasonlót dobnak majd felénk is a gyártók. Akár még 150 dollárért is megvenném, ha nem megy lejjebb a forint. :)