avman#1
kis kiegészítés:
nem biztos, h annyival olcsóbb a lézernyomtató...
vegyünk egy bci-24-es utángyártott canon patront (fekete) ~450 hufért, vegyünk egy 16-18e (vagy elmehetünk 24-ig) forintos nyomtatót (szintén canon... néhány utángyártott színespatron is elég szép minőséget ad cirka 900 hufért. de a feketét akár jó minőségű anyaggal után is tölthetjük/töltethetjük párszor cirka 200 hufért.
anno én is így csináltam vettem színes tintapatronos nyomtató és lézert (középkatosakat, de nem voltak azért olcsók) (mivel céges szinten havi pár 600-1000 oldal körül nyomtatunk). persze h a lézernyomtató tonerjét egyzser lehetett utántölteni, aztán felújítattni és kukás lett. persze h 16 hónaposan tönkrement, javíttatása kb annyi mint egy új, sőt akkor már voltak olcsóbb lézernyomtatók. persze, h a színes nyomtató nem sokkal utána megadta magát (a gatyám is ráment a méregdrága patronra.) azóta van két olcsó katos canon, évente egyet bizos kidobok (sőt kettőt még gariba is visszavittem, de aztán a canonszerviz beintett és közölte h eztán 4000 oldalig vállal garanciát a nyomtatókra, amikbe én beletettem 8-9e oldalt. még így is, egy éve számolva olcsóbb az egy oldalra eső költség mintha lézert használnék (persze az erősséget frankón le kell venni, h ne köpje rá a téntát, de azért még elfogadható legyen). a színes meg olyan amilyen, aki igazi minőséget akar az inkább előhívat filmet.