Képszerkesztő program
 • Dj Faustus #141
  1. Beszkenneled az A3-as tervrajz egyik oldalát - kapsz egy X1*Y1 (szélesség*magasság) méretű képet. Elmented veszteségmentes formátumban (PNG, TIFF,...).
  2. Beszkenneled az A3-as tervrajz másik oldalát - kapsz egy X2*Y2 (szélesség*magasság) méretű képet. Elmented veszteségmentes formátumban (PNG, TIFF,...).
  3. Létrehozol egy új képet, aminek a szélessége X1+X2, magassága a két kép közül a nagyobbik magassága (tehát ha Y1>Y2, akkor Y1 méretű; ha Y2>Y1, akkor Y2 méretű), háttérszíne pedig fehér (gondolom a tervrajzok színe fehér).
  4. Megnyitod az egyik képet, Szerkesztés/Másolás menüponttal másolod, majd az újpnnan létrehozott képen Szerkesztés/Beillesztés másként/Új réteg. A megnyitott 1. kép bezárható.
  5. Megnyitod a másik képet, Szerkesztés/Másolás menüponttal másolod, majd az újpnnan létrehozott képen Szerkesztés/Beillesztés másként/Új réteg. A megnyitott 2. kép bezárható.
  6. A felül levő réteg módját "Csak sötétítés"-re állítod.
  7. A felül levő réteget az "Áthelyezési eszköz" segítségével átmozgatod olyan pozícióba, hogy az egyik kép a másik folytatása legyen. Ha kicsit ferdén sikerül beszkennelni az oldalakat, a "Forgatási eszköz" segíthet.
  8. A végeredményt elmented/kiexportálod.