• dez
    #153
    "Természetesen, ha nincs rá pénzed, nem kell venni. De vannak, akik eddig is ennyiért, vagy még többért vettek procit. Tehát van rá kereslet. Én csak ennyit mondok. Nem azt mondom, hogy mindenkinek feltétlen vennie kell."

    Aha. Csak ezt már megint tök feleslegesen írtad le, mert én sem mondtam olyat, hogy senki sem veszi (pl. az SLI-re is van kereslet). Csak a lényeg, hogy nem tömegesen veszik. Azaz (és ezen megy itt ez a felesleges vita): a dual-mag még nem tekinthető mainstream-nek. És ez így lesz még jó egy évig.

    """Többnyire viszont jobb a dualcora. Az is elég ha csak valami kisebb taszk külön szálon fut a játékban, ilyen pedig van (nálunk pl. a hangrendszer)."
    Már ha az OS épp odateszi.""

    Na figyu. Menj, és nézd meg a tomsos teszteket. Ott is külön szál (sőt független program) a hangkártya drivere, a DirectX, a videokártya driver, és még sokminden a rendszerből, a gyorsulás mégis csak 0.5%...

    Amúgy mint már írtam, a mai játékok sem egyszálúak (pl. párhuzamosan kell figyelni a user inputot, és közben mindenféle mást csinálni, stb.), de ha ezeknek a szálaknak egy ponton be kell várniuk egymást, akkor nem gyorsít a dolog semmit.

    Az minimális elvárás egy OS-től, hogy ha egy adott program indít egy másik szálat, és nem írja elő kimondottan, hogy ugyanazon a magon/procin fusson, azt a rendszer a másik magon/procin futtatja. De egymástól független programok elhelyezése véletlenszerű, jobb esetben az OS a kevésbé terhelt magot/procit preferálja. De ez is csak akkor működik, ha aktív használatban vannak ezek, különben 0 időt esznek.

    "Az NT kernel kezdettől fogva többprocis gépekhez készült. Én 2 és 4 procis gépen is láttam futni."

    Jé, ez érdekes. Amikor nemrég írtam neked, hogy már rég óta vannak dual-procis alaplapok, ezért már vannak olyan programok (nemsok), amik kapásból kihasználják a dual-core-t, pont te írtad, hogy még nem láttál ilyet, és az ismerőseid között sincs egy darab sem. Akkor most hogy is van ez?

    "Mindíg jön ki újabb valamiből. Ilyen alapon soha nem érdemes vásárolni, mert 1-2 hónap, és máris van jobb."

    Aha, csak itt nem is 1-2 hónapról van szó, hanem fél-egy évről.