Jött egy hurrikán ... és jött vele más is



  • mrzed001
    #129
    most komolyan - és ezért megy el a kedvem. maradjunk a pontos adatoknál (én próbálok nem hasból írni)
    Most komolyan, nem tudok hinni egy olyan kiscsoportos hülyeségben, ahol egy <10E-es minta alapján ítélnek meg >200M embert. Na nem mondom, >1M mérésnél már elgondolkodnék, hogy valamennyire egyáltalán meghallgassam a nézettségi adatokat, de mivel az is <1% (!!!!!) így még bőven az 5%-os mérési hibatűrésen belül van (tehát maga a mérési hiba lehet nagyonsokszor több, mint az össz mért eredmény!).
    Nos, gépész lévén van némi :) elképzelésem a mérésről, mérés folyamatáról és értékeléséről, és nyugodtan mondhatom, hogy ez annyira gyenge hogy ha egy gyárban csak minden húszezredik munkadarabot mérnének meg, akkor a kocsid éppenséggel nem gurulna, hanem első indításra szétesne.
    10E-es teszt esetén szó szerint 1-10 emberen múlik, hogy egy sorozat sikeresnek lesz-e ítélve, vagy megbuktatnak.


    "és hogy hány embernek van meg valójában (belterjes cserebere által) ez akár >700E is lehet !!!"
    hogy téged idézzelek: "Az egyik pontos adat (!!!!), a másik egy sacc. "

    Bizony, legalább annyira hasraütés szerű adat, mint a nézettségi adatok.
    Bár itt eleve >100E-ből indulok ki, sőt, mondhatnám a nézettségi adatokhoz hasonlóan, hogy ez csak a nézett réteg egy része (meg kellene néznem az oldal átlagos látogatottságát), és felszorozva a nettel rendelkezők arányával kijöhetne egy megfelelően szép kövér nagy szám ... :)))))
    Szóval én is tudok hasra ütni, tudnék én milliós számokkal is dobálózni, de a 100E pontos (erősen alábecsült) adat, szemben a 3,4M-ós <10E-es mérés szerinti adattal