Jött egy hurrikán ... és jött vele más is



  • mrzed001
    #127
    először is kéretik a link. másodszor meg ugye te sem hiszed, hogy ennyivel többen kapcsolódnak be a 9. résznél, mint az elsőnél
    Először is ott a link: Forrás mininova.org :pp Összeadni meg ugye tudsz :)) (EZTV és VTV verziókat érdemes nézni, azok az elsők és legforgalmasabbak)
    Másodszor az első rész letöltésére sokkal több idő volt, tehát a később bekapcsolódók is le tudták tölteni.
    3-4 nappal az első rész bemutatása után (mivel ennyi telt el az új résznél) sztem kb ennél a számnál 15-20%-al még kisebb volt a letöltések száma!


    harmadszor az 1x09-nek, ha ennyi lenne az adata (vagy ennyi, akkor az nem releváns, hiszen még csak az ötödik nap telt el a rilíz óta és egy publik torrent ennyi idő alatt max a 3/4-ét hozza az összletöltésnek
    Igen, én is épp ezt magyarázom, tehát nemcsak, hogy több mint 2x-es a letöltés az 1-hez képest, de még lesz az több is :))


    sorry, ezek nem jó adatok, mivel az ilyesmit csak zárt közösségen belül tudod vizsgálni. egy olyan hely kell, ahol nincs alternatíva.
    Ezt most nem értem. Mit akartál ezzel írni ?


    itthon mindenki számára esetleg a torrentoldalak statjai adnak számot - valamint a feliratletöltések (ez utóbbit általában máshol nem lehet beszerezni)
    A felirat nem releváns, az ismerőseim 2/3-a (én is) ahogy lejött angolul nézzük, és nem várunk napokat a feliratra :)


    de. mindegy, hisz mindennek van alternatvája (de a regges torrentoldal (lehet külföldi is) jó mérő (és ne torrentkeresők statjaival bohóckodjunk...).
    Hát, a mininovát nem nevezném bohóckodásnak :ppp Világvezető? :))
    Lényegében ez vette át a jó öreg btefnet és tvtorrents helyét, az ingyenes regtelen torrent oldalak közül a legnagyobb (kimagaslóan), piratebay sajnos szerverszinten haldoklik (kár érte)

    dettó azért, amiért a nézettség. ugyanis a sorozatok változásai azonos tendenciát mutatnak és az érdekesek azok a relatív számok.
    a pontos számok az érdekesek, nem a csapjunkahasunkra éskinekcsaljunk álszámok :p


    mit értek ezalatt. (szólj,ha valami nem stimmel) ha egy zárt közösségben (bh, tb, filelist) egy sorozatot x-en töltenek le, egy másikat y-an, akkor az nem feltétlenül jelenti, hogy 1-es sorozatot (ha x>y) többen nézik. ha SOROZATOSAN az 1.-őt töltik, akkor nagy valószínűséggel feltételezhetjük ezt.
    Itt most megkavartál. A matematika nyelvén első állításod, hogy x>y -ból nem az következik, hogy x>y ??? "az nem feltétlenül jelenti, hogy 1-es sorozatot ... többen nézik" ez már így önmagában is ellentmondás. Amit többen töltenek le, azt többen is nézik (ezen sztem olyan felesleges vitázni, mint azon, hogy az eső nedves :p)
    A második állításod gondolom arra akar célozni, hogy ha konstans igaz a x>y, akkor nézettebb csak az x ?
    Nos, ez sem teljesen igaz, arányokban kell gondolkodni. Egy kétrészes második részét szedhetik egy kicsit többen y-ból, mint egy normál részt x-ből, ettől még x nézettsége nagyobb, ha a részek átlagos letöltésénél >5%-al felette van y-nak


    ami az érdekes az az, hogy hogyan változnak a letöltési mutatók...
    azért lehet egy regges oldalon nagyobb egy későbbi rész letöltése, mert publikon a régi részek tovább kintmaradnak, ezért, ha vaaki a 6. résznél kapcsolódik be, akkor az 1x01-et még publikrl fogja szedni

    Nos, itt lép életbe az, hogy mekkora is egy közösség.
    A lenti számok mininovásak, megnéztem egy nagyobb reges közösségben a torrentleech-en, ott 3-600 közöttiek a letöltések (lényegtelen).
    A BH-t innen nem tudom megnézni, ha te igen akkor írd le kérlet, hogy a lenti részeket ott mennyien töltötték le (<2000 sztem)
    Szóval 30-70.000 áll szemben 2000-el? Mondjuk ki, hogy az eredeti állományhoz képest elhanyagolható (<10%)


    mivel nem létezik olyan, hogy valaki az 1.-őt mindig regges helyről, a 2-est meg publikról szedik, ha mindkét helyen ugyanakkor kint van - ezért áll a feltevés ...
    éppenséggel a magyar oldalon a legnagyobbra azonnal felkerülnek a cuccok - an, hogy pár külfdi regges oldalt le is előz.

    Elősször is nincs ugyanaz ugyanakkor kint.
    Minden reggel be tudom állítani az előző esti filmek letöltését mininova-ból mielőtt elmegyek melózni (reggel 6-7:30-ra ott vannak rendszerint), Bh ehhez képest igencsak lemarad (meg nem is egyenletes, megbízható, van ami csak 2-3 nap múlva kerül fel, ami megintcsak nagyon fontos!)
    Meg ugyebár azt sem szabad elfelejteni, hogy sok a hit&run user (vagy korlátolt pölö chello-s), aki letölteni szereti a cumót, visszatölteni nem.
    Nos ők méginkább a regetlen oldalakat fogják keresni :)