dez#62
"Hát, konkrétan tavaly nyáron kaptam egy fél maréknyi PIC10Fx00 típusú tesztpéldányt ipari hőteszthez."
Tavaly nyáron? Ügyi vagy, azok még a legelső tesztpéldányok lehettek, mivel akkor kezdték gyártani. Itthon is csak későbbtől lehetett kapni. A doksik egy része is idei keltezésű, asszem reveziováltás is volt.
"6 lábú SOT-23-as tokozásút. A benne lévő csip pedig nyilván kissebb..."
És arra gondoltál már, hogy ebben azért van csak 256/512 word FLASH, és 16/24 byte RAM, mert nem fért el több...? A nagyobb MCU-k magja nem fért volna bele a SOT-23-asba, mert eleve min. 3x3mm-es, vagy nagyobb.
A másik, hogy a képen látható cuccokat láthatóak kézzel rakták össze, a meztelen chipek használatához viszont spéci gépek kellenek.
"Igaz, nincs benne 10k memória, de most már szerintem akárki vehet ilyet.
(Világújdonság... Hehehe... )"
Igenis az. Továbbra is megilleti őket a "World's Smallest Microcontroller" cím, mert más gyártóknak nincs még hasonló megoldásuk.
Azt meg egy szóval sem mondtam, hogy ne vehetne bárki. Épp ellenkezőleg.
"És ne nézd le az elosztott rendszereket: ezeknek elsősorban információt kell gyűjteniük, majd a "királynő" feldolgozza azt és dönt. Nem kell szótértenie egy pici vacaknak sem a korlátolt humanoidokkal, csak boldoguljon el a maga "vakságában"."