• BlackRose
    #91
    OK, mondom, hogy OK.
    Egy tanács, ha nem haragszol?

    Próbáld meg egy picit visszatartani magad amikor reagálsz, mindegy, hogy pozitívan vagy negatívan, holnap is van nap, a reggel okosabb az esténél stb. A döntéseket a lehető legkésőbbi pillanatban kell meghozni, de még véletlen sem ez után, itt azt akarom mondani, hogy várj még nem rendelkezel elegendő információval és amikor ezek az információk többé kevésbé biztosítják, hogy nem fogsz tévessen dönteni akkor dönts. Persze itt vigyázni kell, nehogy túl sokáig várjon az ember, de elsietni sokkal roszabb a dolgokat, mint lekésni. Ezért nem kell még mindent annyira keményen eldönteni. A mai világban meg megtörténhet az emberrel, hogy többször is pályát változtat. Csináld azt amibe belekezdtél, a fontos, hogy az ember dolgozik, még fontosabb, hogy törekszik, sikerül e vagy nem az is fontos, de csak másodlagos. És vigyázz azoktól akik csak kritizálnak vagy éltetnek, de soha az életben nem érezték sem a vereség keserűségét sem a győzelem káprázatát, azt az embert tiszteld aki megpróbálta és aki törekszik, mert minden győzelmet vereségek sokasága előz meg (еzt a tanárod különössen tudja kiválló sportolóként).
    Na de, hogy ne dumáljak sokat a cél a legfontosabb, de a józan ész talán még ettől is fontosabb, ezért mielőtt lépsz gondolkodj kb. úgy mint ha sakkoznál... :)
    Na ne rágd magad tovább, tévedni emberi, visz lát a fórumokban... az SG-n különben van minden, de ha egy ideig fórumozól meglátod kivel érdemes vitatkozi és kivel nem...
    És még egy apró tanács, olvass filozófiát, mint a neve mondja bölcsességtan (én IT-s vagyok de sok filozófus művet olvastam), a kihagyhatatlan, Platón és Arisztotelész a modernek közül meg a figyelmedbe ajánlanám Karl Popper-t, Thomas Hobbes, David Hume és Bertrand Russelt (persze még sokan mások is, de ezek valahogyan nekem a legközelebb vannak), és egy pici gazdaságtan Adam Smith-től, ha lehet eredetiben, de a Magyar fordítás sem rossz... és remélem, hogy az ajánlott filmet is majd megnézed.