Elnézést kérnék, ha esetleg a tanulója által elmondottakra önt rosszul értékeltem, most már látom, hogy itt nem az ön szakértelme az ami megkérdőjelezhető, ugyanis miután váltottunk egy pár szót és elolvastam az ön CV-jét a neten, elég nagy valószínűséggel elfogadhatom, hogy tudja miről beszél. Remélem sikeressen fogja tanulóját jó útra téríteni, én meg megfontolom az ön által elmondott jóindulatú tanácsokat és észrevételeket és igérem pozitív személyi fejlődésnek használom fel. Mégegyszer is köszönöm. Ha megengedi esetleg megjegyezném, hogy kettőnk között elég nagy a különbség szakterületi szempontból, ugyanis én sokkal kevesebb akadémiai tapasztalattal rendelkezem mint ön, én inkább a gazdasági körökben alkalmazom tudásomat (itt most nem akarom a két dolgot egymás ellen állítani), míg ön inkább a Computer Science területén dolgozik, én pályafutásom nagyobb részében a Computer (Software) Engineering területén vagyok aktív. Ezért gondolom a különbség, hogy ön egyes dolgokban előttem jár mert ugye a mérnöki dolgokat előbb a tudományos (akadémikus) osztály dolgozza ki, valószínűleg olyan tapasztalatokkal rendelkezik amilyenekre nekem sajnos nem volt alkalmam szert tenni és vice versa. Meg persze nem kell elfelejteni az 5 év életkori különbséget sem, a 3. generációs gépekkel nekem is voltak kapcsolataim de relatív kis ideig (egy számviteli központban - és igyz jobb ha nem emlékszünk vissza :)). Egyetértek önnel, hogy a fiatalokat meg kell halgatni és ezt gyakorolni is szoktam abban az esetben ha értenek a dolgokhoz. Különben elég sűrün az a helyzet, hogy nagyon kevés tudással teljessen figyelmen kívül hagynak mindenki mást (dolgokat elavúltnak tekintenek még akkor is, ha nem is tudják miről van szó - tisztelet a kevés kivételnek), szerintem egy társadalom akkor lesz működőképes, és tapasztalatból is akkor értem el legjobb eredményeket amikor az idősebb, a közepes (mondjuk rá kb. a mi korosztályunk) és az új "net" generáció kombinálja a bölcsességet, a tapasztalatot és a tudást, körülbelül ebben a sorrendben, a fiatalok általában gyorsabbak és sokkal kreatívabbak, de ha nem figyelnek oda a tapasztaltabbakra akkor leégnek, károkat csinálnak, az öregebbek meg szintén problematikussak lehetnek, mert ők meg hajlamossak eldobni az újabb idők vívmányait. Éppen ezért van az, hogy a 27 - 45 évesek (ezt gorombán értelmezze), az igazi motorok, akiknek szükségük van a fiatalok gyorsaságára és még sokkal szűzebb és ezáltal kevésbé szennyezett tudására de egyidőben szükségük van a töllük öregebb generációk tapasztalatára, bölcsességére is, mint valamilyen fékre, hogy ne szaladjanak a szakadékba. Ezt szerintem becsülni kell. Ha egy fiatal ezt becsüli, bennem fogja megtalálni legjobb barátját. Ha nem akkor veszélyesnek tartom (tapasztalatból mondom) és álltalában kárt okoznak a projekteken, mert nagyon sok lesz a trashing miattuk.
Ami a 2479 könyvet illeti, nem tartom semmi különösnek és biztos vagyok benne, hogy 20 év alatt van aki többet is elolvassott ennél a számnál (sőt vannak olyanok akik többtíz könyvet írnak ez idő alatt és én inkább ezeket az embereket tartanám külön kiemelkedőknek, ugynis olvasni sokkal könnyebb mint írni), és nem is hencegésként említettem, csupán mivel pontos jegyzőkönyvem van sok mindenről ezt pontossan tudom kisérni ellentétben másokkal akik szintén sok könyvet elolvastak de nem tudják a pontos számot mert erre nem figyeltek. Én mindenekelőtt azért írom, mert minden könyvről néhány mondatban leírom benyomásaimat és idővel másik hasonló témával foglalkozó könyvekkel hasonlítom össze. A poliglóta dolog látom önnek sem idegen ezért nem értem tanulója miért teszi kérdőjel alá, hogy valaki esetleg néhány nyelvet beszél. És még megemlíteném, hogy sportal én nem nagyon foglalkoztam (az ön kiváló eredményei viszont ezen a téren biztos sok időt és munkát vettek igénybe) és (ez lehet, hogy tanulójának tetszeni fog :) nem játszok semilyen hangszeren). Tehát ön is legalább annyira sokoldalú mint én, ha nem még jobban. Ezt is a tanulója figyelmébe ajánlanám.
Zárásnak, akkor visszavonnám az OS eszmecserére benyújtott javaslatom, nem hencegésnek szántam, csak gondoltam, hogy esetleg szeretne a dologról szót váltani, ami így a tanulóján keresztül egy teljessen mással foglalkozó topic-ban nem éppen a legmegfelelőbb.