• BlackRose

Mondtam, hogy CyrSys-hez nem beszélek, és én ezt be is akarom tartani, de esetleg ha valaki mást most itt ez megzavart és nem tudják, hogy ki is mond igazat (habár mindég igaznak tartottam Karl Popper egyetlen abszolút igazát, HOGY VEGSŐ IGAZ NEM LÉTEZIK - there is no ultimate truth, és aki szerint az elnyomó diktatúrák is azért keletkeznek, mert valaki minden más szempontot elvet és a saját világnézetét végső abszolút igaznak tekinti) - CyrSys-hez hasonlóan, de már ha ide szolhatnák a kommunista ideológia érezhetővé tette pl. a volt kommunista országok oktatási rendszerét is ahol pl. a "tanár mondja diák/halgató elhiszi kérdés nélkül" ellentétben a nyugati "tanár mondja, halgató kérdezi és aztán megvitatják...", sajnálom, hogy ez most 15 évre a rendszerváltás után még mindég érezhető. Az emberek közötti véleménykülönbséget én nagyon fontosnak tartom, CyrSys-el ellentétben, az álltala említett egyetemek és azoknak tanárait meg nem kommentálnám, mert nem vagyok benne biztos, hogy ezek az emberek mind az "XP nem multiuser" igét terjesztik, kimondottan nem vonatkozik ez pl. a BME-re ahol egésszen jól ismerik az MS alapú rendszereket. Na tehát ha valaki most nem tudja, hogy minek és kinek hidje el az XP multiuser IGEN/NEM? akkor azt javasolom, hogy nézzenek körül az MS oldalain, vagy olvassanak el egy-két könyvet a kernelekről és akkor maguk is rátudnak majd jönni, hogy az adott OS multiuser vagy nem, mert a legjobb ha megérted a dolgokat elegendő szinten, hogy magad letudd szűrni, hogy valami kutya vagy macska, ha ezt nem tudod mint pl. van aki ilyen, akkor elhiszed, hogy ha a kutyára valaki azt mondja, hogy macska, mert esetleg az ELTE tanárja. Különben ami a veszítés illeti, szoktam (ki nem) veszíteni és el is tudom viselni, viszont nem tudom elfogadni egy olyan ember dumáját, hogy a kutya az macska mert az apu úgy mondja, ha kihozott volna valami tappintható dolgokat, hogy az XP azért nem multiuser, mert..., ő azzal jön, hogy az XP nem multiuser, mert egy tanár aki hyper, szuper, Berkeley... és mellesleg amikor én homokba pisiltem (hát ez kb. '75-ben volt) akkor már nagyban programozott (mellesleg nem sok ilyen emberrel ismerkedtem meg), különben ha már itt tartunk akkor én '81-ben kezdtem el egy ZX-81 essel "programozási" pályafutásom, de én ezt nem is szoktam számítani, ugyanis '88-ban vették meg szüleim az első XT-met és ekkor nyúltam be igazán a programozásba profeszionális szinten - olvasd elkezdtem lassacskán pénzt keresni vele). Na de nem számít, vegyük úgy, hogy nem értek a dologhoz, mert ha megnézem mi mennihez nem értek de szeretnék érteni akkor ez sajnos többségben van. Meghiszem, hogy CyrSys tanárai mindenhez értenek... na most tényleg kiszállok.