BlackRose#62
Nézz ide, roppant egyszerű, mindenki megteheti, csupán az időt kell jó beosztani. Tudtad, hogy egy átlag ember napi 5 órát veszít relatív pocsék dolgokra, most ezt szorozd meg 365-el, meg az említett 20 ével és elképesztő 4+ év plusz élet vagyis 36000 óra. Ha megtanulsz az éveidhez adni életet akkor ez elérhető, mindent kitervezel a lehető legjobban és kerülöd azokat akik nem becsülik az időt. Na most mondjuk rá, hogy volt itt nállam is egy pici elveszett idő, de mondjuk úgy a plusz 3 év az kihasznált. Gondolkodj el mennyi effektív dolgot tudsz megtanulni és megcsinálni ha így élsz, gondolod, hogy KAMU, hát gondold ahogy akarod, én itt az SG-n pénzt nem keresek, senkit sem ismerek személyessen és semmi okom, hogy hazudjak, különben azt a 2479 könyvet nem azért olvastam el, hogy verjem a mellem, hanem mert tanulni akartam, most csak úgy mellesleg említettem, mert közeledik a 2500.
Na nem számít az ember nagyon sokra képes csak először saját magát kell, hogy megnevelje, én kb. 12 éves koromban olvastam Benjamin Franklin életrajzát, és az ő által kimondott "Time is money" nagyon tetszett, megtanultam, hogy az ember ha tervez és szervez akkor csodákra képes, nem vagyok én semmi különös, ezt nagyjából mindenki megteheti, Ben-től még meglehet tanúlni sok mindent.
Na nem tudom, hogy miért is mondom ezt most itt mind neked... talán azért mert KAMU vagyok.
A multiuser az több processz futtatása egy gépen külön user account-al, ez az egyik megfogalmazás, az meg, hogy több user megosztott erőforrásokkal dolgozzon egy gépen ez elérhető lenne ha a Windows nem lenne monolit rendszer (nem a kernel, hanem a rendszer), ugyanis a GUI integrálva van és nem futhat másik gépen (mint pl. az X) és ezért nehezen lehet elképzelni, hogy két vagy több user bejelenkezik a rendszerbe és dolgozik, mint egy UNIX gépen. Ezért mondják sokan, hogy nem multiuser. Viszont ha nem jelenkezel ki és bejelenkezel mint másik user akkor a processz a háttérben fut, és olyan processzek amelyek nem osztoznak a GUI-n is konkurensen futnak másik felhasználói account-al (pl. ilyen az ASPNET vagy a SUPPORT_ account), amikor pl. terminal service segítségével bejelenkezel egy másik gépre akkor az lefagyasztja a jelenleg futó user GUI-ját (még ki nem jelenkezel), de ez mind azért van mert a GUI teljessen integrált. A UNIX-nál ez máésképpen van, mert az X Window Client/Server alapokon fekszik, vagyis amikor te bejelenkezel, akkor az X Server fut az adott gépen, a te gépeden pedig a Client része fut, ezért elérhető a konkurens használat. Különben az, hogy egy OS singleuser vagy multiuser nem attól függ, hogy tud e két pasi egyszerre dolgozni egy gépen, az attól függ, hogy egy gépen különböző processzek futnak e konkurensen úgy, hogy nem egy user tulajdonába tartoznak.
Nem akarok semmit sem magyarázni a tanárodnak... és még csak annyit, hogy szintén anyanyelvi szinten beszélem a Szerbet és a Horvátot. :)