matrac#37
Nah, akkor kezdjuk az elejen. Kedves lola es KDOG, felhivom a figyelmeteket arra, hogy az elmult idoszakban jonehany Microsoft-os reklamot kellett megelnunk itt az sg-n es Ti megsem emeltettek fel hangotokat ellene.
Sznobok/statusszimbolum:
1. iPod: tavaly vettem mp3-lejatszot. felevre ra amikor kijott a shuffle, csak banatosan neztem a 256 megas elemes lejatszomat, ami tobbe kerult mint az 512 megas shuffle ami mint tudjuk akkumlatorral megy.
2. Szamitogepek: Asztali gepem bekrepal, nosza vegyunk ujat: gondolatban osszeeszkabalok egy csucskategorias pc-t, meg mondjuk egy 17 colos tft -t melle, plusz az mar elbirja az xp -t, nosza akkor vegyunk ra azt is. Vegeredmeny: tobbe fog kerulni mint egy iMac (,amihez mellesleg jar az OS X is). Akkor most azert vagyok sznob mert tul csoro vagyok a normal pc-hez?
Szar az OS X:
Az hogy mi szar es mi jo az egyeni velemeny. Hasznaltam/ok huzamosabb ideig mind Windows-t mind Linuxot ugyhogy van osszehasonlitasi alapom es engem az OS X meggyozott: szvsz sokkal jobb mint a masik ketto.
Keves progi fut az OS X -en:
Futnak rajta az Open Source progik (tehat majdnem minden ami Linuxon) plusz amit eleve arra irtak. (A Microsoft Office peldul)
Marketing-atveres:
Az Apple -nek remes a marketingje. Egyszeruen szanalmas. Ellenben a Microsoft erti a dolgat, meg mernem kockaztatni, hogy sokkal tobbet koszonhetnek a merketing-szakembereiknek mint a szoftverfejlesztoiknek.
Intel-proci a Mac-ben:
Csupan annyi hangzott el, hogy az Intel fogja gyartani a procit az uj Mac-ekbe. Azt hiszem az Intel tobbfajta processzort is gyart. Tervezgetnek ujakat is meg ilyesmi. Nem vagyok benne biztos, hogy a Mac- ekben is olyan proci fog ketyegni mint a PC -k ben.
A Mac alig fog valamiben kulonbozni a PC -tol:
Nem vagyok hardveres, de szvsz van meg par dolog ott abban a zummogo dobozban a kabeldzsungel elott, amivel meg lehet varialni.
... csak kullog a piac utan:
Nem akarom a Windows-crusaderek haragjat magamra vonni ugyhogy bongeszos peldat emlitek:
A Safari volt az elso ami megcsinalta az acid 2 tesztet. (Akinek nem vilagos: a Safari az Apple -ek bongeszoje.)
"Inkább sőt, leginkább a világ léeggagyibb alkatrészeiből összetákolt "márkás" OEM gépekhez (HP, Dell, Compaq, IBM) lehet hasonlítani. Made in lófasz..."
Szoval szerinted Te, vagy a sarki PC-bolt informatikusa jobban osszeraktok egy PC -t mint a Dell vagy az IBM szakemberei?
"Már van, cikk is volt róla néhány. 3.2 GHz proci kell neki, mert 2.8 GHz-n már önmagát összefossa olyan lassú, és akkor még a Win a szar..."
Errol meg nem nagyon hallottam, erdekelne a dolog. Legyszi kuldj nehany linket. (Privatba is johet)
Meg, hogy kotozkodjek is egy kicsit: szerinted a Windows jobban megy PPC-n ;) ?
(Ezenkivul ha jol sejtem ez a teszt nem a vegleges x86 - OS X verzioval keszult...)