dez#15
Plazmából én még nem láttam ócskát. Bár lehet, hogy attól még van. LCD-ben viszont nagy különbségek vannak... Itt a vackokat felejtsük is el (halvány kép, fekete helyett szürke, élethűségtől messze álló színek). Tehát, csak a jobbakban értemes gondolkodni. Ezek manapság a nagyobb képernyősek (ilyen méretben már megnézi az ember, mit vesz, ezért nem is próbálkoznak a gyártók a legócskábbal), kontrasztarányuk 1000:1 és 4000:1 között van (utóbbihoz közelítőt még nem láttam itthon). Ezeknek már elég jó a képük (színben is, feketében is, kontraszt és fényerő is elfogadható [bár attól nem kell félni, hogy kiégeti az ember szemét], és széles szögekből is jól látható a kép [aki nem ért hozzá, talán rá sem jön, hogy LCD-t néz...]). Fogyasztásuk értelmes keretek között van. A plazmák kontrasztaránya olyan 5000:1, vagy még több. Tehát a fehér az itt tényleg vakító fehér... Általában elég jó a képük egyébként is. De ugye nem olcsók, és még igen sokat is fogyasztanak. Diohényban ennyi, aki akarja, kiegészíti.