• janyikzs
    #7
    Akkor lenne igazá versenyhelyzet!

    5 évet jósolnak - miközben a cikk vége felé azt írják, hogy "az elmúlt két év csökkenő tendenciája". Ez nem mond ellent egymásnak.

    A notebook statisztika tényleg röhej, a legtöbb ember (szerintem) úgy is xp-t tesz fel rá.

    Amúgy nem lenne rossz OS, csak a támogatottságot kellene növelni rajta. Tudom millió program létezik már így is rá, de az otthoni felhasználókat ez nem elégíti ki, legfőképpen a játékokra gondolok. Hiába akarja otthon valaki feltenni, ha van gyereke, a játékok miatt úgysem teheti meg. Ha meg otthon a win-hez van szokva, akkor a munkahelyén nem igazán akar mással találkozni. Ráadásul a cégek fejesei sem linux buherátorok (általában), ezért nem is mernek "beruházni" rá. Ráadásul átképezni az alkalmazottakat is.

    Az otthoni felhasználókat leginkább a játékok hiánya tartja vissza a linuxtól. Egy olyan programozási platformot kellene kiötleni, ami egységesen futna a különböző op. rendszereken. Nagyjából a java-t, html, és más sok különböző dolgot már sikerült így megoldani.
    Igaz ez hatalmas dió lenne, az optimalizálás se mehetne könnyedén, eléggé rossz ötlet, de a linuxnak más esélye nincs, hogy az otthoni környezetben sokkal jobban elterjedjen. Ehhez azért a MS-nak is lenne hozzászólása, ő meg nem igazán ezen az oldalon áll, sőt inkább olyanokat fejleszt, ami máson nem is lesz elérhető.