• FTeR
    #113
    sztem a gyakorlat azt mutatja, h ez így nem működik és azt is lássuk be, h több program van pénzért mint _teljesen_ igyen.

    (a részenkénti fizetést, az ofiszt szétszedni darabokra és külön terjeszteni-re írtam.)

    szerintem a társadalmi elismerés nem elég ahhoz, h valaki dolgozzon valamin, ráadásúl az "elégséges" elismeréshez is hatalmas munka kell. tehát ha nincs a pénz mint motiváló ezköz, akkor önmagát fojtja meg a rendszer.
    ezt a minden-mindenkié-ingyen dolgot már kipróbálták a történelemben és nem vált be. és ez csak a gyakorlat, én magával az elvel sem értek egyet. odáig rendben van, hogy ami az övé az az enyém is, de az emberek hajlamosak elfelejteni, h ami az enyém az az övé is.

    nekem legjobban az a megoldás tetszik, h a profi alkalmazások nonprofit felhasználásra ingyenesek (pl otthonra a gyereknek/iskola <- reklámnak sem utolsó). de céges, nagy vállalati, profit orientált felhasználásra meg kemény licenszek. ezt persze nem lehet mindenre ráhúzni, mert sok programot szórakozásra használnak (játék), de azért kérjenek is pénzt, mint a vidámparkban. hiszen máshonnan nincs bevétel.