• Andris
    Valóban a mélységélességnek is fizikai korlátai vannak.

Szerintem egyértelműen a Ricoh gépek a legjobbak, árban és használhatóságban és mindenben egyaránt.
    Máshol hallottam hogy kritizáltáka képminőséget, de szerintem nincs semmi baj vele, esetleg lehet, hogy kicsit zajos lesz a kép ha 400-nál nagyobb ISO-t használsz, de ebben az árkategóriában a többi gép sem jobb. És én azt mondom, hogy inkább legyen AZ a képen aminek lennie kell, és ne maradjak le semmiről, plussz sokáig bírja az aksi, és nem érdekel, hogy esetleg egy kicsit zajos a kép. Jobb mintha gyönyörű a kép, de nem az van rajta amit akartam fotózni

Haverom vett egy Canon EOS300D-t 180e-ért. Az 6MP-es tükörreflexes gép, nagyon jó képeket lehet vele csinálni és az is nagyon gyors, de makró nincs benne, mert ahhoz cserélni kéne az optikát. Ami +50e Ft legalább. Viszont így is olyan éles és nagyfelbontású képeket csinál, hogy utólag még bőven ránagyíthatsz, és így elég jó közeli fotózásra is. Csak drága.

Van egy hátránya amúgy az 1cm-es makrónak is: Túl közel kell menni mindenhez, és csomószor "nekimegyek" a dolgoknak. Ráadásul 1cm-ről se jeget, se parazsat nem érdemes fotózni. A bogarak meg lepkék meg elrepülnek!

itt érdemes körül nézni mielőtt veszel valamit:
    http://index.hu/tech/digicam/mutat_mc?formid=644