Andris#3
Nekem Ricoh Caplo RX-em van, az majdnem ugyanilyen, csak tavalyi modell. Nagyon meg vagyok vele elégedve... egyetlen hátránya hogy nehéz beszerezni Magyarországon. De ha elmész az irodájukhoz a váci úton akkor adnak... csak nincs konkrét boltjuk.
Baromi gyors gép. Nem hittem, hogy létezik ilyen digit fényképező. Tényleg ahogy megnyomom a gombot fényképez. Semmi késés. Az autofókusz is sokkal gyorsabb a megszokottnál, és tényleg 1mp alatt bekapcsol. 1mp alatt boot-ol a szoftvere, és közben kinyomja a lencsét mint az állat, szóval nagyon korrekt kis gép. És még egy előnye van: hihetetlenül energiatakarékos. Alig melegszik, és 120-140 képet simán csinálok vele vakuval, egy feltöltéssel (2db 2300mAh).
Viszont tömörítetlenbe nem tud képet menteni, és ez sem! Ez egy ilyen átverés dolog :) Amikor TIF-be ment akkor 2bites színmélységet használ vagyik fekete+fehér lesz, és csak text módba enged TIF-be fotózni. Nem támogat sajnos USB2.0-át, de ettől függetlenül gyorsabban tölti le a képeket mint a másik (HP) gépem ami meg támogatja.
Szerintem nagyon megéri az árát. A kompakt kategórában a legjobb! Én 65-ért vettem januárban az RX-et.