• haxoror
    #157
    "Az evolúció pedig ellenünk dolgozik. Nem fejlődünk, hanem visszafejlődünk. Egy tulajdonság akkor erősödik az evolúció során, ha szaporodási előnyt jelent. Én nem látom , hogy az intelligensebb embereknek több gyerekük lenne."

    Az evolúció és a természetes szelekció nem igazán igaz az emberre szerintem.
    Az összes többi fajnál előny a gyorsaság, nagyobb erő, jobb ellenállóság a betegségekkel szemben, nagyobb termékenység stb. mert ezek a tulajdonságok garantálják hogy az ellenséges környezetben is eléri az egyed az ivarérett kort és a sok utódjából legalább párat fel is tud nevelni, ez ránk is igaz volt, de mára már nem a dzsungelben élünk hanem a saját világunkban ahol már más értékek adják az előnyt (példának Hawkinst mondanám aki összetörve is az egyik legértékesebb tagja a társadalomnak)
    Az emberiség már nem egyed szinten fejlődik hanem társadalmilag, a közösség léte és egyre hatékonyabb működése garantálja a klasszikus(!) értelemben véve kevésbé életképes (ez így bántóan hangozhat pedig nem annak szánom :) tagjai számára is a biztonságos életet és a szaporodást.
    A szellemi és közösségi fejlődés a túlélés szempontjából hatékonyabbnak bizonyult mint az egyéni fizikális kivállóság, már nem egyénileg védekezünk az ellenséges környezet ellen hanem együttesen tesszük a környezetünket biztonságosabbá.
    Szóval szerintem fejlődünk töretlenül :)