• NEXUS6
    #119
    Tökre igazad van!
    Mi itt jót elháborgunk az élet igazságtalanságán (főleg én;), de az ami ott, pl New Orleansban van az a valóság.

    Másrészt habár nem vagyok egy nagy világ utazó, csak néhány országban jártam, de valahogy kezd kialakulni, vagy inkább megváltozni bennem hogy mi mennyit ér.
    Pl tökre igaz amit írtál, hiába keres sokat az átlagmagyarhoz képest az átlagamcsi, ha sokkal többet is dolgozik érte, és olyan dolgokra költ ami itt ingyenes, vagy az a dolog ott egyenesen megfizethetetlen.
    Ilyen dolog természetesen fordítva is van!
    De szerintem a nagy média agymosás miatt az átlagmagyar egyszerűen nem tudja milyen jó is neki itthon! Bár lassan már rájön, de a média hülyeségeket továbbra is nyomják ezerrel!

    Ráadásul ott, ahol sokkal több a pénz, hatványozottan érvényesül az a trend hogy a gazdagok és a szegények között egyre nagyobbak a különbségek.

    Szal a rendszerváltozás körül még én is nagy nyugatmániás voltam, mint szinte mindenki a világon. De pl amikor másfél hónap után visszajöttem Angliából tudtam, hogy az elmúlt 40 év médiakampánya a "szabadvilágról" ugyan olyan átverés volt mint a "béketábor" propagandája!

    Az az igazság, hogy ahogy a vörös propaganda ugyan úgy a nyugati szenzáció ipar is elsősorban a saját polgárok agymosására van kitalálva!
    És sajnos nyugaton sokkal inkább benyelik ők soha nem józanodtak ki belőle, náluk nem volt rendszerváltás.
    Ők még mindíg azt hiszik hogy azért van több pénzük mert valószínűleg okosabbak. (Beképzelt külföldi főnökök ugye, én is tudok pár példát mondani).

    Angliában az egyik nyelvtanárunk egy öreg leszerelt tiszhelyettes volt, igazi angol katona.
    Miután visszajöttünk Londonból, nekiált faggatni bennünket, hogy milyen volt a Parlament, milyen volt a Temze, volt valami "wow effektus"?
    Olyan kínos volt neki valahogy finoman megmondani, hogy a mi Parlamentünk 1000X jobban néz ki (komolyan ez az igazság!!!!;), a Duna is kétszer szélesebb, és ha nem hiszi jöjjön el egyszer hozzánk.

    Az ilyen élmények formálják a magyar öntudatot nem a fideszgyűlések! ;))))