• NEXUS6
    #115
    Ööö izé, hogy is van ez?

    "Az említett kezelést Magyarországon megkaphatod Bp. esetleg Szegeden (csak vigyázni kell nehogy összekeverjék a betegeket), meg még esetleg Győr szóba eshet, a többi helységben hókuszpókus felszereléssel majdnem minimálbérért dolgoznak az orvosok. De nemrég volt a TV-ben egy Bp.-i korház ahol nem nyitnak ablakot mert nincs pénzük szúnyoghálóra... az USA-ban meg már a CT meg MRI webszolgátatással az orvos TabletPC-jén jelenteti meg az eredményeidet akár valós időben, és 10 specialista látja ezt saga előtt akár 1000 km távolságra és megbeszélik mi a legjobb kezelés... "
    Csak néhány észrevétel: amikor Magyarországról általánosítasz akkor a legrosszabb verziót veszed elő, amikor meg Amerikáról akkor meg a legjobbbat!
    Azért az arizonai, minden egyéb településtől többszáz mérföld távolságban levő, 50 lelket számláló Tiautichuana indián település serifirodájában berendezett ideiglenes rendelőben ott sincs MRI, meg CT, de talán még röntgen készülék sem, a szélessávú netről meg nem is beszélve!
    Amúgy egy kis apróság, Magyarország ott ahol a "legvastagabb" ott nincs 600 km!!!! (Sajnos;)
    Minek is kéne interneten konzultálni, amikor pár órán belül bármelyik specialista személyesen tud találkozni a kollégájával!
    Ugyan ez igaz a betegekre is. Azért a vonatok/buszok még járnak Pestig, ha valakit beutalnak BP-n az egyetemi klinikára az fogja a kis cókmókját és befekszik. Lehet hogy Lentiből gyorsabban bejut a fővárosba, mint egy feka nyújork alsóról az amerókai specialista Manhattan-i irodájába. (Ja hogy oda nem engedik be?!!, ...azt a zistenit, már megin elfelejtettem, hogy a demokrácia hazájában vagyunk!)