• NEXUS6
    #110
    "ez igaz lehet, de nem szabad elfelejteni, hogy ez a legjobb specialista kevesebbet tud rajtad segíteni felszerelés és pénz hiányában mint az USA középszintű specialistája... na nézzük csak rákapcsol a szupertuti 5 millió dolláros gépre aztán előre állapítja a diagnózist, leszedi a risk factor itt me gitt van, persze orvosságok amilyenekről a hazai szuper specialista csak a Nature folyóiratban olvas és kész."

    Na most egyre inkább kezdem azt hinni hogy nem Magyarországon élsz. Tudod itt is van CT, meg MRI, és épp a múlt héten csinálták meg nálunk is egy olyan világszínvonalú kísérletet, hogy őssejt beültetéssel kezeltek egy szívbeteg férfit. (Bushbá Amerikában meg rendesen bekorlátozott minden genetikai kutatást ám!)
    Magyarország NEM valami Közép Afrika-i ország, ha még nem tűnt fel.

    "Ez éppen olyan, mint hogy ha egy 30 kilós írástudatlan korcsszülöttnek a kezébe adsz egy UZI-t és elébbe álítsz egy 10 éves tapasztalatú szuperkiképzett Rambót egy baseballütővel akkor ki fog kit kinyírni. Az USA technológiai főlénye és pénzügyi helyzete sokszor biztosítja nekik, hogy kevesebb tudással jobb szintet érjenek el mint azok akik mindent tudnak de nincs mivel dolgozniuk."
    Ebbe nem mennék bele, de maximális kisarkítása a dolgoknak. Az amerikai csúcstechnológia épp most szarik be Irakban, mert ilyen feladatra használhatatlan.
    Ha a Rambód rendesen ki van képezve akkor eszébe nem jut a nyílt utcán az Uzi elé lépni, csendeben a csákó mögé lopódzik és elvágja a torkát a dédapucitól örökölt vadászkéssel. Ennyit a technikáról!
    Aki nem tudja, hogy mint sebész mit vágjon annak hiába adsz a szike helyett lézert a kezébe.

    "ne beszéljünk, hogy a srác a 4 év alatt olyan emberi hálozatnak lett a része (a barátom apja a HP elnökhelyetese, a másik barátom bátya az MS-ben az SQL Server Program Managere, a harmadik barátom apja a Citibank-nak a CIO-ja meg stb. - persze ez kitalált dolog, de valahogy így van) és amikor kijövök az egyetemről vár a szupermunka mert a hálózat valamelyik tagján keresztül oda megyek ahová akarok."
    Az emberi hálózatok szerintem is fontosak (régebben ugye szocialista összeköttetésnek, meg csókosoknak mondták az ilyet;)))), gondolom már a Harvardra bekerüléshez is kell belelőle rendesen!) Viszont nem járhat mindenki a Harvardra. Ez az egész szerintem nem egészen összeegyeztethető az esélyegyenlőséggel, viszont az emberi kapcsolatok soha nem lesznek kizárhatóak a képből. Az egy hazugság amit a liberalisták mondanak, hogy mindenki majd tudása szerint csak magára számítva érhesse el akár a legjobbat. Ilyen soha nem is volt és nem is lesz.
    Az egyetlen lehetőség, hogy a szervezetek, vállalatok, a képzés, és a közösségek egyenjogúságát teremtjük meg. Azokon belül meg mindenki úgy helyezkedik ahogy a tehetsége meg a nyelve bírja.
    Csak éppen a világban egyre kevesebb a fontos közösség, megint egyre inkább terjed az elitizmus. Most nem a nemesek, hanem a sznobok kezébe összpontosul a hatalom.

    De azért szerencsére ezzel ellentétes folyamatok is vannak rendesen.