• NEXUS6
    #102
    Akkor eben egyetértünk.
    Szerinted ez egy tök fasza, modern dolog.
    Szerintem meg az USA jelenlegi gazdasága sújosan eltorzult.

    Az ha egy állam ilyen szinten szolgáltatásra specializálja magát, azt mindíg egy nagyobb közösségre támaszkodva teheti meg.
    Pl Svájc.
    Svájc nezetközi pozícióját, pl semlegességét mindíg is elismerték és garantálták. És akár kimondatlanul de az volt mögötte, hogy számítottak azokra a szolgáltatásokra, amit Svájc szinte mindíg is biztosított.

    Amerika viszont nem kapcsolódik egy adott államcsoporthoz, mint Svájc európához. Az egész világra próbál rátelepedni, ráadásul nincsenek olyan intézmények amik ezt a számára törvényesen biztosítanák.
    Svájc a nemzetközi szerződések védelme alatt élvezi a semlegesség előnyeit, de emellett be is tartja azokat.

    Ilyen következetességgel sajnos az USA esetében nem találkozunk.
    Az a hely amit az utóbbi 20-25 évben talált, hogy ő legyen a világ diznilendje, azt nem biztosítja semmi. És talán ezért is lép fel törvénytelenül ha valami az érdekeibe ütközik.

    Svájcot senki nem bántja, brmilyen kis ország, sőt mindenki elismeri, próbálja védeni, mert egyrészt szükség van a szolgálataira, másrész a svájciak kínosan ügyelnek arra, hogy mindíg betartsák a szerződésben foglaltakat.

    Amerika folyamatosan rombolja saját egyre bizonytalanabb imidzsét. Újra és újra meg kell védeni érdekeit.
    Egy olyan akciószínészhez hasonlít aki elhiszi, hogy valóban emberfölötti képességekkel rendelkezik, sőt ezt bizonyítandó mindenkibe beleköt.
    Az ilyen embert mindenki szeretné pofánvágni!