Ez keményebb mint a Sars-vírus???
  • szalacsisanyika
    #338
    A médiát illetően igazad van!
    Galambok szerepe vitatott,egy új német tanulmány szerint alig betegszenek meg, kevéssé hordozzák és alig terjesztik a vírust (galambversenyek és kiállítások nem kerülnek egyelőre betiltásra).
    A városi galambok nálunk egyelőre nem jelentenek potenciális veszélyt, hiszen csekély az esélye, hogy madárinfluenzával fertőzött más szárnyasokkal találkozzanak. Sokkal inkább tudják terjeszteni a papagájkórt, ami veszélyesebbnek tűnik, gondoljatok csak a nemrégiben egyik alföldi településünk baromfi-feldolgozójában történtekre.
    A patkány által terjesztett betegségekból doktori disszertációt lehetne írni, de a madárinfluenzához semmi közük.(jelenleg)


    Egy kis adalék még a madárinfluenzához:

    "A H5N1 madárinfluenza-vírusfertőzés azonban önmagában nem feltétlenül végződik halállal. A világban eddig előforduló esetek mintegy 50-60 százaléka volt végzetes. A kór kimenetele függ a beteg immunállapotától és attól is, hogy milyen mennyiségű kórokozó került a szervezetébe. A világban jelenleg kimutatható H5N1 madárinfluenza vírus elsősorban a szárnyasokkal szoros kontaktusban élő, dél-kelet ázsiai és a vallási tilalom miatt sertéshúst nem fogyasztó, törökországi lakosság körében fordult elő. Ott, ahol az élelmezés miatt nagy kincs a szárnyas állat, s ahol a tartási feltételek, a higiéné, valamint a megfelelő tájékoztatás hiánya egyaránt jelentős szerepet játszik a fertőzések kialakulásában. Az európai, s így a hazai állattartási szokások mellett egyelőre nem kell tartani a madárinfluenza kialakulásától."

    (idézet egy szakmai Weblapról)