Digitális tévészórás
 • BártfaiB
  #25
  Sajnos teljesen egyet kell hogy értsek. Jelenleg sokkal körülményesebb a digitális adásokat nézni, mint az analógot. A képminőség állítólag nem jobb, HDTV pedig nincs.
  Szóval amíg nem adnak HDTV minőségben, semmi értelme átállni, mert több a hátránya, mint az előnye.
  Érdeklődtem a T-kábelnél, és elszomorított a válasz (Sajnos a válaszból az is kitűnik, hogy nem is értenek hozzá igazán).
  Szóval:

  - HDTV felbontás egyelőre nincs, nem is tudni, hogy mikorra várható ilyen adó.

  - A T-kábel által adott set top box nem is rendelkezik olyan megfelelő minőségű kimenettel, ami jobb minőségű képet szolgáltatna, pl. DVI vagy HDMI. (Az RCA és Scart kimenetek minősége ugyanis technikai paramétereiknél fogva nem sorolhatók bele e kategóriába.) A digitális jelet tehát a készülék visszaalakítja analógra, tehát ott vagyunk, mintha analóg jelet kaptunk volna. (Itt most a jóminőségű kábeltévés jelhez viszonyítok.)

  - Csak egy kimenete van, tehát a használat csak kényelmetlenebb és körülményesebb, mivel ha digitális adót akarunk nézni, úgy először át kell kapcsolni AV-ra, majd egy másik távirányítóval a kívánt digitális csatornára. Pont mint a műholdas adásoknál. Ez agyrém.

  - A digitális szolgáltatás a T-kábelnél sokkal drágább és csak akkor vehető igénybe, ha legalább a drágábbik (2-es) analóg alapcsomagot is igénybe veszi az ember.

  Most akkor mi értelme van?