Budapest, Európa Kulturális Főváros? Kíváncsi vagyok ki mit gondol a tervekről.
  • Gregorius
    #28
    Mondjuk a Várat azért nem kéne lebontani, mert XXI. század van szeintem. Jó tudom, hogy ez túlzás, de nekem ezek szerint máshol van a határ.

    Nekem már az is a XXI. századot jelentené, hogyha nem akarnának összedőlni a hídjaink, vagy nem kéne az ötöslottónyertesre várni azért, hogy ránkomoljon a Mátyás Templom. Ezeket sem tudjuk karbantartani, de ezek legalább rusztikusan is szépek.
    Egy modern építmény, ha elhanyagolják, akkor egyszerűen undorító. Már attól herótom van, ha a Népligeti Buszpályaudvar világítótesteiből már csak az N és a t betű világítanak. Akkor már kikapcsolhatnák az egészet, mert így csak egy vicc.
    Nagyon tetzsik a moder építészet mindenféle vívmánya, pl a villogó neontestek a Művészetek Palotáján, csak nem "magyar találmány", mert 3 hónappal az átaás után már van belőle 25 ami más ütemben villog, vagy más színből pótolták vagy egyszerűen már nem úgy működik mint kéne neki, és nem vagyunk képesek karbantartani.
    Persze ezek a dolgok lehet, hogy csak az én szememet szúrják. De ezekkel még együtt lehet élni, de ezek a tervek... Lehet elköltöznék innen, ha így nézne ki a belváros.

    Nekem Párizsról is az Eiffel-torony, a Louvre, a Notre Dame, a Sacre Coeur, a diadalív jut az eszembe, nem a Pompidou Központ (vagy hogy írják), amit annak idején szintén a modernizálás jegyében építettek, de minden párizsi azt kívánja bár ne is létezne.

    Na mindegy, azt hiszem nem kesergek itten tovább, eléggé körvonalaztam már a nézeteimet itt, de azért mindenki véleményére kíváncsi vagyok, szóval ÍRJATOK, olvasni fogom!