• pemga
    Ez eddigis ok volt, csak egyet ne felejts el: ahhoz hogy ez így működjön, valakinek MINDEN tartalmat fel kell cimkéznie. AI jelenleg ezt nem nagyon tudja (Gizike hangjának és képének felismerése), tehát szegény Gizikét be kell állítani, hogy ilyen könyvtárosi teendőket is ellásson és kitöltögesse a mezőket :). (Pl. a digi fényképezőgép ugyan megmondja, hogy milyen beállítások mellett, hánykor, neadjisten hol csináltad a képet, de hogy mit ábrázol, az már más tészta.)

Egyébként van nekem egy hatalmas gondom ezzel kapcsolatban. Ez így snapshotként ok, működhet. Mi van a verziókezeléssel? Keresek olyan verziókezelő rendszert, ahol a változtatásokat projektbe lehet fogni, és esetekhez kell rendelni. Pl. jön Gáz Géza, és azt szeretné, hogy a postaládája legyen piros. Jön egy CR (egy doksi), megváltoztatjuk a speckót (még egy-két doksi), megváltoztatjuk a rajzokat CAD-ben, stb-stb. Egy konkrét feladathoz tehát sikerült megváltoztatni kismillió file-t, az a metainfo, hogy a változtatások minek keretében zajlottak (melyik CR, mikor, hol, ki, miért, melyik Kostenstelle) egyben szeretném látni és összekeresni (pl. jön a kérdés hogy: nade mééé piros a postaláda a rajzon, amikor nem is kértek postaládát?) akkor ezt mivel lehet jól? ClearQuest kódokhoz jó, de dokumentumokban már nem ennyire táp... Pláne, ha én cad-es meg miegymás dolgokkal akarom használni. Ellenben nem akarok full folyamatkezelő rendszert írni, hanem csinálja ezt helyettem egy sima metát-indexelő :D mi meg szorgalmasan irogatjuk a meta-infókat.