11866197451219315601.jpg
A nagy Prison Break kvíz!
VÉGEREDMÉNY: 1. NoName 2. Quantumleap 3. kommersz
A további eredmények a #22929 számú hozzászólásban találhatóak!
Köszönjük minden részvevőnek és ha most nem nyertetek, ne bánkódjatok, hamarosan jön a második évados kvíz!
  • Axlkenobi
    #23168
    Megmondom őszintén, nagyon szerettem a sorozat első két évadát, aztán a harmadiknak betett az írósztrájk, a negyedik meg már nagyon elrugaszkodott a széria gyökereitől, ami persze lehet jó is, de a Prison Break esetében inkább zavaró volt, ráadásul a finálét eléggé összecsapták. A Final Break film se volt nagy durranás, de Scofield áldozata nagyot dobott rajta.

    Felemás érzéseim voltak tehát a széria zárása után, de nagy reményekkel tekintettem az új szezon elé. Hát hiba volt, mert valami embertelenül gyengére sikeredett az egész. Először is 9 részben akartak elmondani egy CIA-s, politikai összeesküvős sztorit, megspékelve börtönből szökéssel, családi drámával, nagy egymásra borulással, amihez ennyi epizód egyszerűen nem elég. Aztán ott vannak a színészek. Sarah Wayne Callies-t leszámítva olyan volt mindenki, mintha vagy teljesen leszarta volna az egészet (Dominic Purcell, Robert Knepper), vagy alapból rohadt nagy antitalentum (Wentworth Miller, Rockmond Dunbar).

    Akit az újak közül meg kell említeni, az a bérgyilkost alakító Marina Benedict, akinek az eszköztelen játéka marha jó összhangban volt a jéghideg kinézetével, szóval ő jó volt. Aki viszont az évad mélypontja, egész egyszerűen minden kritikán aluli az a főganét alakító Mark Feuerstein. A fickó akkora nulla volt, hogy gonosz óvóbácsinak is kevés lenne, nemhogy szakadár CIA-snak, aki a saját szakállára bonyolít le akciókat. A jemeni töltelékfigurák meg a többi mellékszereplő meg említést sem érdemel, annyira jellegtelenek voltak.

    És akkor ott van maga a sztori, az izzadságszagú Scofield-feltámasztással, a teljesen nevetséges alapszituációval: egy CIA-ügynök kettő darab emberrel hajt végre mindenféle magánakciót szerte a világon, miközben tanárbácsit játszik egy egyetemen és példás apukát alakít odahaza. És az alkotók ezt tök komolyan gondolták. Három darab ember miatt (akiket Lincoln meg egy-két rosszarcú haverja fél óra alatt kicsinál és elföldel) Scofield hátrahagyja a családját és évekre eltűnik, mert jaj de félelmetes ez a trió.

    Ezt még tetézi a totálisan bénán használt visszatérő karakterek: Kellerman és Sucre annyira feleslegesek, hogy nincsenek rá szavak, T-Bag, aki remek karakter volt az első évadokban most csak úgy céltalanul sodródik ide-oda, de a leggázabbul C-Note járt. Az egykori kemény sittes, aki azóta már békebeli muszlim. Ja, anyátokat, azt. Hányni tudtam volna a karakter propaganda-szerű ábrázolásától rögtön az első epizódban (a propaganda vonalat erősítette később Sheba és családjának "segítsd a szegény migránst" sztorija is), ráadásul az egész figurát csak azért variálták meg, hogy legyen, aki egy muszlim országban segít Lincolnnak, meg Scofieldnek, mert beszéli a nyelvet, meg vágja a kultúrát. Micsoda mázli, hogy a régi haverok közül pont lett egy ilyen.

    Összességében egy bénán megírt, gyatrán színészi játékkal előadott, rendkívül amatőrnek ható évadot kaptunk, ami teljesen feleslegesen készült el. Ha értékelnem kéne, akkor egy 10-es skálán maximum 4-est tudnék rá adni.

    Összehasonlításképpen az első és a második évad nálam 8-9-nél mozog a 3-ik és a 4-ik pedig 6 körül.