• Gregorius
    #16
    Nem vagyok felháborodva. Rosszul látod a dolgokat, én csak elmagyaráztam, hogy szerény véleményem szerint miért sux a Google keresője. Még írni sem kell jobbat, mert van.

    Valóban ingyenes tárhelyen van, és elsősorban azért tartom fenn, mert tanulgatom rajta a webprogramozást. Valóban nem 100% valid, mert a marquee utasítás alapjában véve nem standard html utasítás, ellenben sokkal egyszerűbb, mintha külön emiatt egy java-s dolgot kéne beletenni. Már csak azért sem valid, mert úgy van felépítve, hogy minden böngészőből élvezhetően nézzen ki beleértve IE-t, FireFox-ot, Mozillát, Operát. Ezeknek együttvéve elég nehéz valid kódot csinálni. Volt amikor az volt, elvetettem ezt a kezdeményezésemet, ettől függetlenül ahogy a Google látja a lapot, az teljesen korrekt és a tartalom az, amire rákeres. A tartalmat megfelelően megtalálja. A metatag-eket is megtalálja, ezt nem kell elhinni, de én tudom, mert értekeztem Google-ösekkel.

    A php változókat is megtalálja, annyira nem hülye a google keresője sem, de ha elolvasod a legújabb fejlesztéseik leírását, akkor megtalálod benne, hogy 'május óta a botok figyelmen kívül hagyják a ?= php változókat tartalmazó címeket, és egyszerűen levágják a végéről'. Nem hiszem, hogy ez a szolgáltató hibája lenne.

    Ezen kívül a FreeWeb egy-két éve vezette be az új frame-es rendszerét, ami lehetővé tette a keresőbotoknak a helyes frame-ben megkeresni a tartalmakat. Ezt a Google is nagyon használta, szóval megintcsak nem a FreeWeb-nél van a hiba. Hiszen a FreeWeb nem változtatott a rendszerén. De ezzel nincs is baj amúgy. Most is ugyanúgy megtalálja a megfelelő tartalmat.

    Ezen kívül pedig semmi köze az ingyenességnek ehhez a dologhoz szerintem. És azt hiszem pont erről beszéltem, amikor azt mondtam, hogy nagyon örülök neki, hogy ezután csak fizetős oldalakat lehet majd megtalálni a Google adatbázisában.

    Az oldalt pedig azért találtad meg a 10. helyen, mert idézőjelek között kerestél rá, én idézőjelek nélkül beszéltem a dologról, mondhattam volna, bocsi, lemaradt.

    És ez a dolog nem csak az én szerencsétlen oldalammal fordult elő, hanem mindenkiével, mivel a bot mindenkinek teljesen egyforma. És igazából az hagyna a leghidegebben, hogy az én oldalam hanyadiknak jelenik meg, mert úgysem látogatja a kutya sem, és fizetni meg egyébként sem fogok érte, de beleolvastam a fejlesztgetéseikbe, beszélgettem pár ürgével a fórumon, és egyebek, és a fent illetve lentebb olvasható következtetésre jutottam.

    És ezt sem felháborodásból írom, mert a Google dolga, hogy mit csinál a saját keresőjével, csak arra világítok rá, hogy ez miért a Google sara és nem a szolgáltatóé.
    De nincs ezzel semmi gond, ott van a Yahoo, Altavista és egyéb keresők, amik szerintem jobban működnek.

    u.i.: Beszélhetnék arról is, hogy a C4 is nagyon rossz, teljesen más okokból, pedig az meg csak az én oldalamt hozza fel a megfelelő string keresésnél. Az is elég rossz, szóval nem az fáj nekem, hogy nincs ingyenreklám, de ebben a topicban nem a C4-ről beszélünk.