Az emberiség hány százaléka képes ölni a háborúban?
 • zsidóbérenc
  #294
  Eszel, iszol, elmosogatsz, autót vezetsz, számítógépezel, fagyizol, elmész bulizni, sörözni, burger kingbe, kimosod a ruháidat, lemosod az autódat, bekapcsolod a fűtést ha fázol, megfürdesz meleg vízben, és így tovább. Az életviteled az, ami a halálukat okozza. Ha valóban érdekelne téged az a rakás ember, aki ebben a pillanatban is meghal, akkor nem vezetnél autót, nem ennél annyit, nem olvasnád értékes soraimat a monitoron, stb.

  Ok: élni akarsz, fejlődni akarsz, hatalmat akarsz, úgy akarsz élni, ami az álmaidban szerepel, és így tovább. Nem adsz alább a mostani életviteledből, mert:
  - "más sem ad alább, én miért tenném"
  - nem érdekel mások sorsa, hiszen önző vagy és a sajátod jobban érdekel téged
  - különben is teszel rájuk; jó, ha félévente eszedbe jut ez a dolog
  - még többet és jobbat akarsz magadnak, mint ami most van

  Ne értsd félre: nem várom el, hogy változtass az életviteleden. Úgy élsz, ahogy akarsz. Semmi közöm hozzá, amíg engem nem érint. És mellesleg engem sem érdekel a naponta meghaló emberek sorsa. Ugyanúgy teszek rá, mint az emberek maradék 99,999%-a. Csak én legalább nem ámítom magam képmutató módon, hogy nem ártok nekik az életvitelemmel. Én elismerem és felvállalom, hogy többek között miattam is meghalnak, szenvednek.
  Lehet, te sem ámítod magad; csak azért leírtam, hátha. Mert az írásodból ez jött le.