Az emberiség hány százaléka képes ölni a háborúban?
  • zsidóbérenc
    #292
    Ez pontosan így van. Az ember ösztönösen gyilkos. Az álszent, képmutató magatartása nagyon vékony lepel rajta. Nagyon gyorsan előjön belőle a gyilkolási ösztön, ha a szükség úgy hozza. Na meg anélkül is benne van. Nézd csak meg a gyerekeket, akik állatokat kínoznak, ölnek mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül. De más embereket is megölnek ugyanígy. A lelkiismeretet a mai társadalmi rend önti beléjük. Alapesetben nincs bennük semmi ilyesmi. Az ember gyilkos.
    Most is ölsz te is meg más is. Ne személyesnek vedd persze, általánosságban írom mindenkiről. Igaz, hogy álszent módon előadod te is meg más is, hogy nem ölsz senkit, de miközben mások éhenhalnak te itt netezel és szarsz a fejükre. És közben mosod a kezeidet, hogy te ebben nem vagy vétkes. Mert vétkes az állam, a gonosz multik, a felső vezetés, meg vétkes mindenki más, de te természetesen nem.
    Pedig de még mennyire! Az a párezer gyerek, aki naponta éhendöglik, az többek között pont miattad döglik meg. Az ember gyilkos és önző. A civilizáció uniformisát elég bugyután viseli. Ezt nem azért írom, mert sértegetni akarok. Hanem azért, mert tény.
    Aki ezellen ágáll, az a leginkább képmutatóbbak egyike.
    És persze semmi bajom nincs ezzel. Csak megjegyeztem, hogy így van. A természet törvénye, hogy az erős életben marad, a gyenge meg elpusztul. Ez így van rendjén.