• aaaaa
    #81
    "Csakhogy a német ember jobban takarékoskodik (ez kultúrából jön), közgazdászok ezt megtakarítási határhajlandóságnak hívják, és alapvetően meghatározza az életszínvonalat."
    Ember Te a holdon élsz ???
    Mit takarékoskodjanak az emberek az ÖTÖDANNYI pénzükböl, ami sokszor a kajára is alig elég, és a turkálóban vesznek "új" ruhát.
    Ne gyere az okos statisztikusok és közgazdászok által kiszámolt átlaggal, inkább nézd meg ott mennyi a minimális és átlag kereset, és egyszer menj le itt vidékre, és azt is nézd meg, hogy emberek falun milyen nyomorban élnek, létminimum alatti fizetésekből, vagy munka nélkül.
    Komolyan mondom kiakadok, mikor ilyeneket olvasok...
    Igenis a nincstelen is próbál jobban élni , haladni a korral, megvenni a legújabb dolgokat stb.
    És ezeknek a szerencsétlen létminimumon küzdő embereknek a munkája teszi lehetőve, hogy Neked normális fizetésed legyen, miközben lenézed és fikázod őket. Ha az egész ország 3 nyelvet beszélő diplomás managerekből állna, nem igazán volna miből fizetést adni nekik előbb utóbb.
    Valakinek termelnie is kell, még ha ez egyesek számára felfoghatatlan is.
    A másik az amit már más is leírt a németeknél 46 óta kapitalizmus van, felmarkolták a Marshall segélyt, nem volt egy Rákosijuk, se 56, és az utána következő stagnáló évtizedek...
    A keleti részen ugyanolyan semmilyen egyenlősdi világ volt , mint itt 90 előtt. Söt inkább rosszabb. Akkora tőkével amivel az akkori NSZK már rendelkezett, be tudta vállalni a harmadakkora NDK-t, bár nem mondom , hogy nem érezte meg anyagilag.