• pemga
    #5
    Igen van ilyen azonosítás a BT-ben is. Nem a Win ismeri fel, az eszköz mondja meg, hogy ő kicsoda és micsoda. lsusb-vel linux alatt szépen le tudod hívni minden infóját, elég sokat elmond magáról.

    A BT jóval kisebb frekvenciatartományban (ISM sáv, nem kell hozzá zengedély) dolgozik, és csak 64 eszközt tud kezelni egy hálózatban (scatternet-el lehetne több 64 eszközös blokkot összefogni, de szerintem ezt nem támogatják a mostani kütyük). A BT-t eredetileg az irda leváltására találták ki, a sávszél és a hatótávolság is ennek megfelelő. Ez a cucc valahol a WiFi és a BT közé akarna ékelődni. (A WiFi-hez TCP/IP szinten kell kommunikálni, gyakorlatilag bárki írhat rá progit. Maguk a végberendezések drágábbak, de komplexebb tudást birtokolhatnak. Pl. WiFi-s webcam-ek, stb.)

    Az USB-nek szerintem nagy előnye, hogy powa-t is küld a kütyüknek (így lehet mobilwinyót üzemeltetni két usb csatlakozóról, de van pl. usb-s elemtöltő is :)), tehát jóval kevesebb madzag kell. Most megint jön a sok akksi :)).