• BiroAndras
    "Amúgy egy kerekes járgánynak ha pl a hasa fennakad egy köben, akkor annyi, tengelymagasságánál nagyobb lépcsőre nem tud felmenni stb."

Az adott terepen jó a kerék. Itt a lényeg szerintem a navigáció.

"De a láb akkor is űberfaszább, egyszerűen áttudja lépni az akadályokat!!!!"

Viszont nagyon bonyolult vezérlést igényel. A kereket meg csak forgatni kell. Meg vannak hátrányai is a lábnak (pl. nagyobb energiafelhasználás).

"Na azért azok az 5-10 cm-es felbontású térképek szerintem csak elég pontosak."

Mikor ad ki a DARPA ilyen felbontású képet?
    Jelenleg ha jól tudom fél méteres felbontás a maximum, amit civil szem láthat. És még az is gond, hogy a kép valós időben kellene, különben a jármű képtelen reagálni a terep változásaira.
    Végülis katonai projektről van szó, a harctér meg nem épp statikus terep.

""Az ilyen problémák megoldása egyszerűnek tűnhet, de valójában rengeteg részletkérdés bizonyul nagyon bonyolultnak."
    Bonyolult ha elbonyolítjuk!"

Egyszer próbálj meg egy hasonló problémát megoldani. Ezek általában papíron egyszerűnek tűnnek, a bonyolultság akkor kezd kezelhetetlen méretűre nőni, ha valós körülményekre kell felkészülni, nem egy steril szimulált környezetre. Valószínűleg minden szakmánál az iskolában megtanult szép és egszerű szabályoknak kevés köze van az élethez, itt is hasonló a helyzet.