Mitől indul újra magától??!
  • Dj Faustus #50
    Tehát még egyszer:
    1. a kábelmodemből/switchből jövő kábelt a router WAN portjába kell dugni
    2. a számítógépeket a router LAN portjaival kell összekötni
    3. a számítógépeken automatikus csatlakozást kell beállítani:
     * Windows XP esetén: Start menü/(Beállítások/)Vezérlőpult/(Hálózati és internetes kapcsolatok/)Hálózati kapcsolatok/Helyi kapcsolaton jobb klikk/Tulajdonságok menüpont/A megjelenő ablakban az Általános fülnél a listából válaszd ki a TCP/IP protokollt/Tulajdonságok gomb/a megjelenő ablakban válaszd ki hogy mindent automatikusan kérjen.
     * Windows Vista esetén annyival módosul a dolog, hogy a Start menü/Vezérlőpult kiválasztása után a Hálózati és megosztási központra lesz szükséged, azon belül a Hálózati kapcsolatok kezelése menüpontra - onnantól a Windows XP Hálózati kapcsolatok ablakán elvégzett teendők a követendőek (Helyi kapcsolaton jobb klikk/Tulajdonságok menüpont/A megjelenő ablakban az Általános fülnél a listából válaszd ki a TCP/IP protokollt/Tulajdonságok gomb/a megjelenő ablakban válaszd ki hogy mindent automatikusan kérjen).
    4. A router webes beállítófelületén be kell állítanod a PPPOE-csatlakozást - ez le van írva a router kézikönyvében. A számítógépeken a PPPOE-kapcsolódás törlendő.