• TeszteloPontHu
    Én is azt hiszem, hogy a reklámozással is gond van. Pl. ha Győzike van este, tuti, hogy a Fókuszban leadnak valamit vele kapcsolatban, és a végén bemondják, hogy "Ma este Győzike...". Hasonló a helyzet a saját sorozataikkal is (pl. a Barátok köztöt is minden nap bemondják, hogy este lesz. Minek? Aki eddig is nézte, az ezután is fogja, aki meg nem, az nem a 3000. résznél fog bekapcsolódni.).
    Tehát a külföldi sorozatokkal is kellene foglalkozni ezekben a bulvárműsorokban (milyen díjakat kaptak, érdekességek, szereplők magánélete stb.). Mindjárt megnőne a nézettség, utána pedig már szájhagyomány útján is terjedne a dolog.

A másik, hogy a gyakori pakolgatással is tönkre teszik a nézettséget, és nem fordítanak a pontos epizódmegjelölésre sem energiát a műsorújságokban (hányadik évad, hányadik epizód). Én pl. egyszer emiatt maradtam le a Csillagkapu 1-2 új részéről, mert azt hittem, hogy még mindig az ismétléseket nyomatja a tv2, sehol sem reklámozták, nem jelölték, hogy új részeket adnak.

Végül: van, amikor szezon közepén megszakítják a vetítést. Pl. a Vészhelyzetnél viszonylag jól működött a kronológia, majd valamikor tavasszal véget ért, és áprilisban (amikor folytatták) is "havas" részeket néztünk.
    A Viasat is elkezdte a Magnumot, majd nyár elején véget ért a felénél (ráadásul a részeket is össze-vissza adják le, nem figyelnek a pontos vetítési sorrendre).

Szóval ahogy a tévék "kezelik" a külföldi sorozatokat, úgy kapján a nézettséget is.