• NEXUS6
    #95
    "Két dolgot keversz. A gravitáció a téridő görbülése, a tágulás meg tágulás."

    Na de mi tágul és hogyan?
    Ha a téridő eccer csak tágul akkor viszi magával a benne levő anyagot a tágulása során, vagy csak nagyobb lesz a világnak az a része ahol már nincs anyag csak maga a téridő.

    Nos a felfúvódás elmélet az előbbit jelenti, a vákuumfluktuációk hirtelen nagyságrenddel nagyobbakká váltak és ezzel viszont egy csomó tömeg is keletkezett!!!!!
    Mindezt ráadásul a fénysebességgel meghaladóan.
    Végül is talán azért nincs ellentmondás, mert a felfúvódás elött még olyan volt a világegyetem ahol csak minimálisan érvényesül a relelm és az akkori makroméreteket is a kvantummechanika szerinti folyamatok jellemezték. A felfúvódás után meg már a nagyléptékű kolcsönhatásokra a rel elm az érvényes.

    Csak éppen ez szerintem egy fából vaskarika, mert sem a rel elm sem a kvantummechanika szerint nem lehet ezt a folyamatot magyarázni.
    Persze ha a fizikusoknak ez tetszik az az ő dolguk.

    A kvazárok esetében márpedig fénysebességet meghaladó sebességű kilövelléseket tapasztalunk, az más kérdés hogy alapból ne hisszük el és azt mondjuk mind ez csak látszólagos.
    Ha a kvazárokat sokkal közelebbi égitesteknek képzeljük el akkor ez a kérdés megoldódik, csak akkor más okot kell keresnünk a vöröseltolódásukra.
    Megjegyzem a vörös eltolódással rengeteg probléma van.
    Hubble óta a róla elnevezet állandó folyamatosan kell módosítgatni. Másrészt bizonyos szupernovák sem illeszkednek bele a klasszikus világegyetem képbe - anomális vöröseltolódás értékük miatt, ezért kellett kitalálni az un. sötét erőt, ami az egész univerzumban nagy léptékben érvényesül.

    Szerintem a probléma lokális eredetű, létezik olyan fizikai folyamat, ami lokálisan befolyásolja a téridőt az objektum vörös eltolódását, ez lehetővé teszi hogy a kvazárokra sokkal kevésbé szélsőséges modellt kelljen kitalálni, és az univerzumot is meg lehet kímélni a sötét erőtől.

    De ez csak egy kívülálló perverziója;)