• NEXUS6
    Én is úgy látom, márpedig az Apple egy olyan M$-es parasztvakítási stratégiába kezdett. Nézzük csak miért?

Tegyük fel rámszakad az lottó 5-ös és veszek egy új origi Apple x86 MAC-et. Örülök neki, mert qrva fasza, stabil meg minden.
    Átjön a haver, aki ért is a számítógépekhez, és viszonylag olcsó de jó minőségű alkatrészekből összerak egy gépet, amin stabilan és esetleg az enyémnél gyorsabban fut, mindezt a MAC fele árért.
    Mert hogy ilyen verzió is lehet.
    Én meg eldobom az agyam.

És sajnos azt látom, hogy az Apple pont az ilyen eset megakadályozásáért teszi bele azt a csippet a gépbe. Mert kit érdekelne egy szar hardveren rángatódzó Tiger. Az Apple is csak röhögne és azt mondaná tessék megvenni az origit!

"Nem mondták, hogy technikailag is kizárt, hogy más gépen fusson. Csak egyszerűen megakadályozzák. Jogukban áll."

Hát ebben nem lennék olyan biztos.
    Lehet majd külön X86 OS-t kapni?
    Valszeg igen.
    Leírhatja az Apple a licenszben, hogy a vásárlónak megtiltja, hogy más hardverre tegye az fel?
    Ebben már nem vagyok olyan biztos , max leszögezi, hogy az esetleges károkért nem vállal garanciát. Persze Amerókában a szabadság hazájában talán megteheti.

Az biztos, hogy látványosan próbál úgy csinálni az Apple a M$ felé, mintha nem szart volna az asztalra. Ettől függetlenül úgy is kap majd jó nagy seggberúgásokat, ha túlságosan megerősödne.
    Sajnos az ilyen húzásokkal előbb fogják a vásárlóikat elilyeszteni, mint hogy Bilécnek akár csak a szemöldökét is fel kéne húznia.