• a.carkey
    Miért, egy Indy film nincs tele?
    "Hogy a fenébe ne. De akkor miért hivatkozol rá pozitív értelemben? "

Ezt az 5-ös hozzászólásra írtam, de bocs, az nem te voltál, de az illető kezdte el fikázni - divatból, anti-Lucasizmus miatt -, így a korábbira is írtam, de egyben. Szóval bocs.

Ugyanígy Sophie Habsburg és Indy, vagy Charles de Gaulle és Indy találkozása sem "túl hihető", mégis szórakoztató dolog és kikapcsolódás volt megnézni olyan részeket, ahol pl. olyan figurákat mutattak be filmen pozitívan, akikről addig vagy semmit, vagy alig lehetett hallani, mint pl. Paul von Lettow-Worbeck.
    "Most akkor "qurva jól" mutatták be a XX.század elejét, vagy szórakoztatóan? Mert a kettő nálam feltétlenül ekvivalens fogalom..."

Miért ne lehetne szórakoztatóan és jól bemutatni a XX. század elejét úgy, hogy beletesznek egy kitalált szereplőt és arra - zseniálisan - felépítenek egy forgatókönyvet. Ha jól tudom eléggé rajongsz a haditechnikáért. A Halál 50 órája sem túl hiteles, sem túl reális, mégis, az is egy kitalált történet, de az egyedüli, ami jól mutatja be a '44-es ardenneki offenzívát a sok szar film között. Izgalmas, meg minden. Nem hű történelmileg, de mégis, Neked nem tetszett? Szvsz "qurva jól" bemutatták azt a pillanatot és a fejleményeket, ahogy '44-ben a németek áttörték az amerikai frontot, mégha ezt a filmben kitalált szereplőkre is építették. Így pl. az a film bár történelmileg nem hű, mégis szórakoztató, ahogy az Indy is.

Szerettem a sorozatot, és szerintem kár fikázni, mert kevés hozzá hasonló összefoglaló mű készül, ami szólt a XX. század legelső éveiről, a 10-es, 20-as évekről, és belement történetben a 30-as, 40-es és 50-es évekbe, és fogalmunk ébredt arról, hogy a három nagy filmben szereplő Henry Jones JR. élete hogyan alakult az 1930-as évek előtt és után.
    "Pont arról beszélünk, hogy a XX.sz. elejét eléggé fals hangal mutatja be, régen láttam, de anno jól kipengelléreztük a történelmi hamisításait. Ezen dolgok, valamint a megvalósítás engem sokszor emlékeztettek a McGuyver akció-sorozatra. Hogy szórakoztató? Tudja fene, anno néztem egy ideig, nem voltam elszálva tőle, de szórakozásnak elment. Viszont nemrég láttam valamelyik részt (a címét nem tudom, de a lényege az volt, hogy a Habsburgok bízzák meg valamiféle titkos küldetéssel), de 15 perc után kikapcsoltam, mert annyira fárasztó volt."

Akkor régen láttad, ugyanis Lucas még arra is ügyelt, hogy pl. Joffre úgy nézzen ki, ahogy kinézett a valóságban, vagy de Gaulle detto, stb, stb. "Hamisítások" alig voltak benne, max. annyi, mint minden igényes filmben. Persze Te észrevehettél olyat, hogy pl. az a típusú géppuska akkor még nem volt rendszeresítve a német hadseregben, meg ilyenek, de szvsz nem volt annyira nem hiteles. Sőt, "a feldobom kő, leesik helikopter" MacGywer nem igazán egy kategória az ifjú Indyvel. Szóval ez kicsit erős volt. A Habsburgos részben volt az egyik kedvencem, Joss Ackland, mint német elhárító tiszt. Az általad említett részben volt benne Piroch "HI, SHARON!" Gáborunk is mint német ügynök. :) De nem 15 percig nézted, ha a Habsburgok küldiadását még láttad, mert az a vége felé van, a visszaúton. :) Amúgy, mint te is tudod, létezett az a két fivér, ami a Habsburgos küldisben Lucas újra életre hívott - más filmben még soha sem szerepeltek -, ugyanis adtam magát az a történelmi tény, hogy a győzelemre számító, egészen merev német háborús magatartás miatt a Monarchia titokban közölte Franciaországgal különbéke-kötési szándékát. Ekkor IV. Károly két sógorát, Sixtus és Xavér hercegeket (akik a belga hadseregben szolgáltak mint a filmben Indy) szemelte ki a titkos küldetés lebonyolítására, ami az általad említett részben az oda és visszaút viszontagságait mesélte el. Az, hogy fárasztó volt számodra, az a Te dolgod, viszont másnak még bejöhetett. Én pl. 20 mpig tudok olvasni egy fegyverleírást vagy fegyvertechnikai értekezést, amíg át nem klickelek máshová, mert untat, viszont Te aki írod, és érdeklődsz a téma iránt akár órákig-napokig is képes vagy gyűjteni az anyagot, mert Neked bejön és szeretsz írni. Így van ez jól, és erre csak azt tudom írni, hogy izlések és pofonok. Nekem bejön az Indy, nem egy MacGywer, ugyanis kikapcsol a munka után, és néha képes vagyok több részt is újból megnézni ha kedvem van hozzá. Mivel mindenhol nagy sikere volt a sorozatnak, azt hiszem nem vagyok egyedül és másnak is bejött.

"Hogy tetszik neked a sorozat, az szép és jó, de ne gondold azt, hogy ezért mindenkinek tetszeni kellene..."

Erre az előbb válaszoltam.

Ahogy a Clone Wars-os cartoon összekötötte az EP. II- és EP. III-at, úgy kötötte össze a YIC a nagyfilmeket, illetve mutatta be mi lett a szereplőkkel.
    "A Clone Wars szvsz még a Prequel-nél is nagyobb csapás az SW világára, de ez csak az én véleményem..."

Nekem is megvan jópár rész, talán az összes, de még nem volt időm megnézni őket, nem olvastam csak két SW könyvet, azt is régen, mégis SW fan vagyok, szeretem a filmeket, tetszett az EP3 is, sőt még az EP2 is. Nyomom az SWG-t, és Lucast is csak azért nem kedvelem manapság, mert még mindig hagyja a SOE-nél az SWG-t, aki szépen szétcseszi a játékot. De az Indy miatt nálam Lucas még mindig forban van, akár mit csinál is, a Skywalker Ranchére meg roppant kiváncsi vagyok.