A webfejlesztés netovábbja. :)
-
"Tudom, hogy nem jó az Explorer, de a fateroméknak pl. akiknek készült az oldal az van a gépen."
No egy dolgot gyorsan tisztázzunk: egy weboldalt elsődlegesen nem a megrendelő(k)nek készítünk, hanem a potenciális látogatóknak (illetve a potenciális látogatókat idevonzó keresőmotroknak), hiszen az ő látogatásuk hoz a megrendelő(k)nek potenciális bevételi forrást.
Szóval nem (csak) a megrendelő(k) gépén kell jól kinéznie, hanem a látogatóékén.
"Minden szép és jó Mozillával és Operával. Explorerrel viszont elmozdult egy pár dolog."
Hát nem úgy néz ki:
Firefoxban
Google Chrome
Opera
mindegyiknél kilógnak a linkek.
"Mit csináljak, hogy ott is rendben legyen minden."
Ha jól sejtem, az oldal egy Wordpress-sablonból (ami IE alatt is jól néz ki) lett kialakítva - és első weboldal lévén valószínűsítem a Dreamweaver grafikus szerkesztőfelületével (design-nézetben) lett szerkesztve.
A grafikus szerkesztőfelület meg nem igazán csinál optimális kódot, így a különböző böngészőkben különbözőképp fog kinézni.
Az oldal jobb oldalsó sávjának IE alatti megnyúlása leginkább a hosszú linkfelíratokra, és az IE és a többi böngésző eltérő megjelenítési modelljeire vezethető vissza.
Mellesleg érdemes kódnézetben, vagy akár egy ingyenes kódszerkesztővel (Notepad++, Notepad2, Komodo Edit, PsPad,...) szerkeszted a HTML/CSS-kódokat és folyamatosan ellenőrzöd különböző böngészőkben az eredményt. Igen, ehhez meg kell tanulni a HTML- és a CSS-nyelveket, illetve utána kell olvasni a böngészők különböző "megjelenítési szokásainak" de ez biztosabb eszköz, mint a DW grafikus nézetére hagyatkozni.