• dez
    #1
    "A LED-alapú háttérvilágítások 100 nanosec alatti gyors kapcsolási idejük révén csíkmentes képminőséget garantálnak. A jövőben elmaradhat a kijelzők felületén a színszűrő is, mivel a háttérvilágítások képesek lesznek arra, hogy a displayt az egyes primer színekkel maguk vezéreljék. Az egyszínű képszekvenciák oly gyorsan követik egymást, hogy az emberi szem kitűnő élességű képet érzékel."

    Khm, aki ezt fordította, valszeg nem igazán értette eme sorok jelentését. Érthetőbben (minimális változtatásokkal):

    "A LED-alapú háttérvilágítások 100 nanosec alatti gyors kapcsolási idejük révén rácsozat-mentes képet eredményeznek, így a jövőben elmaradhat a kijelzők felületén a színszűrő, mivel a háttérvilágítások képesek lesznek arra, hogy a displayt az egyes primer színekkel maguk vezéreljék. A primer színű képek oly gyorsan követik egymást, hogy az emberi szem kitűnő élességű, színes képet érzékel."

    Tehát, olyasmi, mint a DLP: nem egymás mellett jelennek meg az alapszínek, hanem egymás után, persze gyorsan. Így nem kell 3 felé osztani egy pixelt, ezért növelhető a felbontás, és teltebbek lesznek a pixelek.

    Csak egyet felejtenek el: ehhez a képtartalomnak (3 kép a 3 alapszínnek megfelelő tartalommal) is ugyanilyen gyorsan kell váltania egymást, és erre az LCD nem igazán képes...

    De miért is szórakoznak még ezzel, már rég itt kellene lennie az OLED képernyőknek: ott nem a háttérvilágítás LED-es, hanem maga a képmegjelenítés. (Akár át is fedhetik egymást az alapszínek, így ugyancsak osztatlan lehet egy pixel.)