Globális ElmeZavar (kis novellák, egyéb saját szerzemények kicsiny könyvtára)
  • PoWeReDbyChAoS
    #2
    Kérem ne vegyen senki se komolyan! Ha némi nemű problémájuk van, akkor basszák meg!


    Ludas Matyitól a társadalmi rétegződésig:

    A jóó kúrva annnyát a rendszernek! Tudod, hogy milyen szarságok szerint élünk? Fontos hogy egymáshoz viszonyuljunk, és így alakítsunk ki egy átlag mércét? Így az lesz bolond, aki nem azt csinálja mint a másik... Legyünk ökrök és kövessük a nyájat? Vagy szarjuk le a körülöttünk forgó világot; legyünk a sóstenger egy édes darabja, amin vidulhatnak mások!?
    Egyik megoldás: Vegyünk semmibe minél több embert… Hisz ők is csak eszközök a sikerhez! Sikervágyunk mások sárba tiprásával igazán jó. Milyen jó, amikor valamit úgy érsz el, hogy valakinél jobb vagy… Úgy jobbnak, netán ügyesebbnek okosabbnak érzed magad… Ezért a siker érzésért küzdöttél, és nem hátrálsz meg a kihívásoktól, még ha a kihívással mást kell megaláznod. Más könnyében finomabb, könnyebb az öröm, ez ad igazán ízt neki. Fűszer nélkül az étel se étel. Kissé néha fanyar, de lehet édes is. Nézzük a fanyar részét. Milyen érzés, amikor valaki legyőz téged, avagy test-test elleni vagy gondolat-gondolat elleni küzdelemben alulmaradni? Mikor a győztes ünnepli magát, te meg csak vergődsz a kövön.. Bosszún töröd a fejed, de félsz.. félsz az újabb vereségtől, ö tényleg jobb nálad?…
    Váltsunk szemszöget, ahogy fölékerekedsz a legyőzött fölé agyad csak azon jár; Mi módon tudhat visszavágni, hogyan tudok ellene védekezni?.. Igen, az első háború csak a második háború előszele.. Tudtad például, hogy Döbrögi felbérelt egy bérgyilkost, hogy ölje meg Ludas Matyit? A történet igazából úgy ért véget, hogy Ludas Matyi átvágott torokkal vergődik a piactéren a szaros ludai mellett.. Megérte Ludas Matyinak kibaszni Döbrögivel? Szerintem utolsó pillanataiban jobbnak érezte volna, ha azt a kibaszott verést Döbrögivel együtt elfejti. Ha már itt tartunk, Döbrögi egy fasz volt, Ludas Matyi meg egy hülye paraszt, aki azt hitte többet ér az ész, mint a pénz. Ludas Matyi tévedett, és habzó vére is csak ezt a tényt erősítette.. Hát igen, mindent meglehet venni pénzért.
    Te ki vagy? Döbrögi „a pénzes köcsög”, vagy hősködni „megmutatni ki itt a fasza gyerek” vágyó Ludas Matyi, vagy egy buzi faszorrú piacos, aki inkább hátraköti a farkát és elmegy a piacról, nehogy valami köze legyen a dologhoz..
    Még itt van egy csoport, a szürkék, kik az árnyékba bújva kuporognak „kezük jár, valami faszságot csinálnak Döbröginek”, de nincs agyuk….ó istenem…….
    Bár lehet van, de titkolják.. Nem akarnak Döbrögi fölé kerekedni, mert úgy végzik, mint Ludas Matyi. Nagyon sokan vannak ezek a szürkék… Vannak köztük egészen kicsik is, de vajon mi fertőzte meg őket, hogy alakulhatott ki egy ilyen nagy csoport. De vajon mért nem tud a világ a létezésükről?
    Ja persze, hiszen ők alkotják a világot..