Globális ElmeZavar (kis novellák, egyéb saját szerzemények kicsiny könyvtára)
  • PoWeReDbyChAoS
    #14
    Kérem ne vegyen senki se komolyan! Ha némi nemű problémájuk van, akkor basszák meg!


    Kissé piszkos ing, fésületlen zsíros haj, nagy piszeorr, és sörpocak:

    Neve? Béla, Dányai Béla..
    Lakhelye? Van hát, Rezes utca 22, tudja ho nem? A tesco mölett!
    Születési dátum? Öö várjon, ide föl van ám írva.. ezerrrha nem, ezer…kiiilencszázzz… nyoc hatvan nyóc.
    Édesanya neve? Dányai Örzsébet
    Munkahelye? Az is van, öö de tugggya nem mondhatom el.
    Sajnálom munkahely, pénzügyi fedezet, vagyis állandó jövedelem nélkül nem adhatunk önnek hitelt. Dee ércse meg mán, nekem van munkahelyem…De akkor mondja meg hol dolgozik! Dee ércse mán meg nem mondhatom! Sajnálom, így a bank nem adhat önnek kölcsönt.. DE JO BÜDÖS PICSÁBA, KURVA 200 özer köllene! Kérem, távozzon, vagy kénytelen leszek hívni a biztonságiakat..
    Béla nem mozdul.. Szívverése felgyorsul, egyre gyorsabban veszi a levegőt, patakokban ömlik róla az izzadság, egyre erősebben markolja a széket.. fogait összeszorítja. Közben a bankkialkalmazott már int a biztonságiaknak. Két nagydarab fickó fenyegetően megindul Béla felé. Béla hatalmas ordítással felugrik a székről, míg egyik kezével egy kissé ócska, de meglehetősen nagy pengéjű kést ránt elő addig, az alatta lévő széket a mellette ülő öreg mamához vágja, aki nyomban lefordul a székről és a hideg márványkő alaposabb tanulmányozásához fog hozzá. Mire az örök előkapnák a fegyverüket, Béla már az előtte ülő (az eddig őt faggató) nő torkához szorítja kését. Hirtelen megáll az idő a bankban, csend van.. vagyis lenne, ha az öreg mami nem adna ki halk ritmikus nyögéseket. Biztonsági örök meredten nézik Bélát, fegyverüket ráfogva. Ilyenkor van az a pillanat, amikor biztonsági őrnek hozni kell egy olyan döntést, ami lehet, hogy örökre beleégeti magát a lelki ismeretébe, és kénytelen lesz minden nap ezzel a gondolattal felkelni. Egyre erősebben szorítja Béla a nő torkához a hideg kést, ezzel kényszerítve az őröket, hogy tegyék le a fegyvert. Az őrök haboznak..

    (-Most döntsd el te mi lesz a folytatás; -1-es Mikor leteszik a fegyvert az őrök; -2-es amikor az őrök inkább cselekednek.)

    1.
    Nem vállalják az őrök a rizikót, leteszik a fegyverüket a földre. Béla arcán halvány vigyor látható. Groteszk képet vág, kezdenek elhalni az emberi vonások az arcán. Biztonsági őrök hiába rakták le a fegyvert, Béla egyre erősebben szorítja a kést a nő torkához. Kés pengéjét beborítják a vércseppek, és egyre intenzívebben hullnak a földre kialakítva egyre nagyobb vértócsát, a nő lába közt. A nő elkezd ordítani a fájdalomtól, ami csak fokozza Béla erre már egyre hangosabb röhögését. A nő ordítása elhalkul, átmegy hörgésbe és a nyakához szorított penge élénél vérhabok gyöngyöznek. Az őrök rosszul döntöttek, de már késő. Bal oldali őr felkapja a földre tett fegyverét és tüzel, 2 golyó szeli át a néhány méter távolságot, süvítve csapodnak bele Béla koponyájába. Halk cuppanással fúródnak bele a koponyába a töltények. Vérzápor beteríti a Bankot…. Már túl későn értek ki a mentők, a nő meghalt.

    2.
    Az őrök nem rakják le fegyverüket, Béla idegesen végig méri a 2 fiatal nagydarab őrt. A késen vércseppek gördülnek le. Bal oldali őr elveszíti a fejét és 5 töltényt lő Bélába. Vér és agyvelő borítja be az eddig késsel sakkban tartott nőt. Lövések ellökik Bélát, ezzel nem okozva súlyosabb sebet a banki alkalmazottnak… Szökőkútként üzemel még pár percig Béla a hideg márványkövön.
    Banki alkalmazott (a nő akit Béla késsel sakkban tartott): A nő pszichológiailag teljesen összeomlik, nem tudja feldolgozni a vele megtörtént esetet, rémálmai vannak, fél az emberektől, nem mer kimenni az utcára.. A banki eset után 2 hónappal öngyilkos lesz…

    -Írjatok több lehetőséget, mi módon lehetett volna megoldani a kialakult helyzetet.

    -Ja és ötleteket kérek mi lehetett Dányai Béla munkahelye a történetben.