Ne legyünk már ilyen szerencsétlenek.
Esetlen talán ezért kell megnézni több helyen is? Én is legalább három boltban nézem meg, ha keresek valamit, mert az egyik helyet 15,99, a másik helyen 17,99, csak az előbbi angol font, az utóbbi meg dollár. Vagy összevárok több cuccot és egyszerre rendelem meg. A német Amazonon a csomag díja 11€ és a csomagokban levő CD-k után 1€-t kell fizetni. Ha összevárok 3 CD-t, már spóróltam 22€-t, csak ugye ehhez türelem kell...
Aki komolyan gondolja a vásárlást, az tájékozódik előtte több forrásból. Aki nem akar, az csak azt látja, miért ne csinálja.
(Azt már meg sem merem említeni, hogy volt olyan, hogy magyar online boltban olcsóbb volt a cuccos postaköltséggel, mint külföldről rendelve postaköltség nélkül. Vagy esetleg hogy közvetlenül a kiadótól rendel az ember.)
Vámáru-nyilatkozat. Muhahaha. Ahhoz előbb vámkezelni kell a cuccot.
Az EU-s csatlakozás előtt én is belefutottam néhány vámos zakóba, de azóta nem láttam (valszeg szúrópróbaszerűen csinálták, mert volt, hogy a vámos csomag után egy magasabb értékű simán átjött). A csatlakozás után viszont egyetlen egy sem volt: mert ugye az EU-ban vám nincs, viszont van helyette ÁFA, az USÁ-ból meg azóta nem rendeltem olyan árban, hogy kivágja a biztosítékot a vámosoknál (bár hozzáteszem, hogy olyan értékben rendeltem, mint amennyiért régen beszoptam a vámot).
A hölgynek egy CD-vel valszeg egyszerűen pechje volt, hogy pont az övét bontották fel.