Annakidején akitől vettem az 500-asom, adott egy csomó lemezt, újságot, és főleg doksit, programozási segédleteket stb.
Nekem ez volt az első élményem amikor egy számítógépes rendszerrel mélyebben megismerkedtem (a magam szintjéhez képest mélyebben persze).
Hihetetlen volt átélni, hogy ehhez a rendszerhez képest a vezetőnek kikiáltott otthoni számítógépes rendszernél (PC ugye) még 5-10 évbe tellt amíg eljött a valódi 32bites korszak, meg szert tett olyan képességekre(pl multimedia, grafikus OS stb) amihez már egyszer hozzászoktam.
Annak idején mint juzer feleannyit sem, értetem a számítógéphez mint most, mert nem is kellett. Néhányan újjonganak, hogy milyen jó kis OS az XP mert már egy éve nem kellett újratelepítenie. Ehhez képest egy Amigástól elkérni a WB lemezeket az általában megmosolyogtató volt, mert ha valaki felrakta a vinyóra a WB-t akkor azt lépésról lépésre soha nem kellett felépítenie többet. Ha pl csak sima másolatot csinált magának belőle egy CD-n egy könyvtárba, akkor azt valami winyóhiba esetén bármikor visszalehetett kopizni, nem kellettek ilyen Ghost meg hasonló segédprogik.