• dez
    Na, mielőtt még ezt túl komolyan veszi valaki, vagy ilyesmi, leírom, hogy nem akarunk, akartunk ennek túl nagy feneket keríteni, nem a nagy nyilvánosság elé akartuk tárni, csak pár az Amigával és/vagy a 68k-val korábban behatóbban foglalkozó többi emberke elé, hogy ha egy személy nem elég a meggyőzéshez, többen talán elérhetjük, "revideálja" az illető az álláspontját. Szal valahogy azt nem érti, hogy a 68000 multiplexelve használta azt a 16 adat-vonalat, így egy program 32-bites memória-hozzáféréseit maga a memória-interfész bontotta 2 egymás utáni 16-bites hozzáféréssé. A műveletek nagy részét ettől még 32 bitesen végezte, 32 bites kód futott rajta, az AmigaOS eleve 32 bites volt, stb. (Végülis én úgy készültem, hogy privátban próbálom ezt - és még 1-2 dolgot - elmagyarázni neki, de elmeséltem 1-2 ismerősnek - azzal együtt, hogy szerinte az nonszensz, hogy az AmigaOS eleve 32 bites kódú volt, amikor "egy 16 bites CPU-n nem futhat 32 bites kód", vagy hogy a végső érve az volt, hogy neki kompjutertudományi diplomája van, így nyilván jobban tudja - és ez kinyitott egy icipici kis bicskát a zsebükben, így jöbb a nyilt válasz ötlete.)