Egy kicsit talán erősen fogalmaztam, de ahogy írtad te sem csak játékra használtad a gépet, mint ahogy azok sem akiket én is ismertem.
Az Amigában rengeteg lehetőség volt, van aki ezt kihasználta és van aki nem annyira, mint ahogy manapság a pécét is.
A különbség az, hogy a mai pécés felhasználói társadalom krémje nem egy egységes nonprofit kreatív közösséget alkot, hanem ezzel egy totál ellentéteset. Ez kihat azokra a felhasználókra is akik jobbára csak játszanak. Mint ahogy az Amigás időkben is kihatott az emberekre egy egy demo megnézése. Láttak benne valamit és sokszor azt gondolták, ez nagyon jó, ezt én is meg akarom/tudom csinálni!
Manapság jobbára csak professzionális progikkal találkozik az ember. A jó kóderről/grafikusról nem egy elismert demó, esetleg egy fiatalok által összedobott új stilusú, forradalmi játék jut az emberek eszébe, hanem Carmac Ferrárija, meg egy ismert játék 6. folytatása, amit 50 ember készített 20 milkó $-ért, 3 év alatt.
Nincs a kreativitás számára lelombozóbb, csak ha bármilyen eredményt egyedül évek megfeszített munkájával tudsz elérni.
Ezért manapság már nem ciki totálisan passzív felhasználónak lenni.
Ennek a szitunak a negatív hatását már BilliBarátunk is észrevette -lásd egy másik SG cikk. Csak azt nem hogy az egésznek az az übermensch szerű látszólagos professzonalitás az oka, amit a PC platform sugároz magából.
Az Amiga sokkal barátságosabb valami volt.